Plansko betoniranje Svetog Stefana

Kada se pomene Sveti Stefan najčešća druga asocijacija poslije slike jedinstvenog grada-hotela jeste nevjerovatni prizor na istočnoj svetostefanskoj plaži, onaj dugi niz bespravno podignutih višespratnica koje poput utvrđenja na pjeskovitom žalu svjedoče o bezakonju, bespravnoj gradnji i nemoći države da zaštiti najljepše dijelove svoje teritorije. Kako je građevinski lobi poharao prostor u zaleđu Svetog Stefana slikovito govori i ulica popularno nazvana Šilerova, po ugledu na onu u Zemunu, sjedištu čuvenog zemunskog klana.

Izvor: Monitor

Pošaljite komentar
 1. Alal im vjera. A ja molim Boga za jedan Cunami.
  (Ivo-Herceg-Novi, 11. avgust 2009 22:14)

  # Link komentara

 2. Kuku vama Pastrovici, Maini i ostali sta vam napravise avetinje od postojbine.
  (plemenski crnogorac, 11. avgust 2009 22:09)

  # Link komentara

 3. Plan najatraktivnijeg naselja na primorju potpisuje arhitekta Branislav Mitrović iz Beograda.

  Leleeee! Ovaj "stručnjak" i njegov "projektni biro" su urnisali kompletan centar Zrenjanina svojim "rešenjem" pešačke zone. Njegove čuvene fontane (koje još ne rade iako je "rekonstrukcija" ulice završena pre 3 godine!) pamtićemo i kad ih ovde više ne bude bilo.
  (Messerschmidt, 11. avgust 2009 18:41)

  # Link komentara

 4. crna gora jes malena al je casna i postena
  buhahaha
  (branko, 11. avgust 2009 17:04)

  # Link komentara

 5. A hoce li sada da se oglasi NVO "Za ljepsi Sveti Stefan?" Ostrvo ce se barem zavrsiti do slijedeceg ljeta i i imati stari izgled a sta cemo sa ovim zgradama? A ne izvinite,ovo se ne uklapa u koncept bivseg prijedsdenika sindikata koji preko NVO pokusava da izvuce jos koji Euro za sebe.Al dok ima naivnih bice i onih koji pune dzepove,samo imaju li ogledalo da se ujutru pogledaju u njega kada ustanu???
  (I sta sad?, 11. avgust 2009 14:24)

  # Link komentara

 6. Činjenica je da se sve to gradi na prirodnom klizištu u inače veoma trusnoj zoni! Ali pohlepi nema kraja..
  (lobster, 11. avgust 2009 12:11)

  # Link komentara

 7. Pazite samo da ne potone.
  (Nana, 11. avgust 2009 09:32)

  # Link komentara

 8. Svaka cast za clanak. Drago mi je da je konacno prozvan konkretan, nazovi strucnjak, urbanista, koji je svoju profesiju prodao zarad izrade groznih idejnih projekata. Arhitektura i urbanizam su specificne profesije, pogotovo kad neko ima IME i kad se po njegovim projektima zaista izvode radovi ili prave urbanisticki planovi. Tu nema nazad, to je cesto i za 1000 godina unapred. Zato ti ljudi treba pored strucnosti i vizije da budu i moralne gromade, ali to je retko i lako se takvi guraju u prikrajak, a ovi drugi kao pomenuti Brana Mitrovic, olako prodaju veru za veceru. Zato je grozan Beograd, zato je grozno CG primorje, zato je grozno gotovo sve sto je pravljeno od 90ih naovamo.
  (Imay, 11. avgust 2009 09:07)

  # Link komentara

 9. Treba samo pogledati ko je tamo radio. I tu je potvrđeno pravilo da zakon ne važi za sve.
  Sramota i za nas jer niko javno ne diže glas, osim ove hrabre novinarke. Ona to čini već godinama, ali njeno pisanje, na žalost, ništa ne mijenja.
  (budvanin36, 11. avgust 2009 07:33)

  # Link komentara