1. Valjda je red da kada počne priča o Gracu, umesto " mladalačkog duha..." pomenemo kupleraj " Maximus" koji je raspisao konkurs za " Testera potencijalnih kurtizana " !

  Ova vest nije sekundarna pa makar se radilo i o Arnoldu Švarcenegeru lično !

  Što se tiče ovog @ crno- belog autošovinste na dnu komentara , mogu da mu poručim da Grac samo njega čeka . I selidbu će da mu refundiraju.

  Motiv koji on krije , a ja ga znam, je taj što je video da je prosečna razlika za penzije sličnog statusa oko 800 eura mesečno više u korist austrijskih penzosa...

  Rezime je ovaj : Nemačka je velika zemlja sa malim seljacima , a Austrija je mala zemlja sa velikim seljacima !

  Šta bi ti druže koji bi hteo da se seliš želeo da budeš ?
  (Čeki opinionista del cazzo, 21. septembar 2023 22:58)

  # Link komentara

 2. Pitanje je od kuda neko putuje pa tako i traži najbolju vezu. Svima istoćno i južno od Zagreba najbolje je putovati iz Zagreba, jer lagane vožnje 1,5-2 h. Zagreb - Beč je oko 4 h vožnje autom. Zahrebu je inače blizi Beč nego Split. I za one koji nisu uočili Zagreb je zapadnije od Beča.
  (Zagabria, 21. septembar 2023 13:43)

  # Link komentara

 3. samo znam, da im je saobraćaj u užem centru, sumanut.. toliko "trkača"..
  (DejanCA, 21. septembar 2023 13:40)

  # Link komentara

 4. Beč i Grac su kao Beograd i Novi Sad. Linc ispadne kao Niš a Salcburg kao Kragujevac i tako dalje. Zemlje slične veličine sa sličnim brojem stanovnika i slično velikim gradovima, mestima i selima. Naravno, ne govorim da su podjednako lepi i bogati Beč i Beograd kao i Grac i Novi Sad ali postoji slićnost u njihovim veličinama, značaju i organizaciji.
  (milan, 21. septembar 2023 12:58)

  # Link komentara

 5. Prelijep grad. Kao i Salzburg. Kao i Beč. Ma čitava Austrija. Božanska.
  (Đorđije, 21. septembar 2023 12:32)

  # Link komentara

 6. Previše naših.
  (Qrajber, 21. septembar 2023 12:14)

  # Link komentara

 7. Da, jednom sam bio na putu iz Beča za Maribor na nekih 30-ak min, prošetao uz Muru i ulčicama po centru- apsolutno prelep grad. Mnogo lepsi od bilo koje evropske metropole a posetio sam ih skoro sve.
  (gadza, 21. septembar 2023 11:45)

  # Link komentara

 8. Ozbiljno pitanje: Živim u nemačkoj a želja je da se jednog dana preselim u Austriji, tačnije baš u Grac. Zašto? Oduvek mi se sviđala Austrija, a Grac je na 500 i nešto km od rodne grudi, što mogu da prevalim za pet sati vožnje. Sad sam na 1500 km, a tamo gde sam, sam živeo skoro ceo život i želim neku promenu. Kakav je život u Gracu? Koje su šanse za posao (akademski obrazovan, ali u smeru Sociologija/Politologija)? Mesečni troškovi za stan oko 70km i ostalo?

  Pozdrav
  (Mrzim crno ili belo, a mi smo crno-beli narod., 21. septembar 2023 11:28)

  # Link komentara