Ovo mesto je bilo nebrušeni dijamant dok nisu došli turisti

Dole pokraj polja manga, pokraj reke i izbačenih zemljanih puteva, grad Nosara zauzima blistav dio pacifičke obale Kostarike. Na severu, u zoru, hiljade mladunaca morskih kornjača probijaju se kroz pesak i teturaju do okeana. Džungla vrvi različitim životinjama, a najglasniji su majmuni urlikavci. Njihov glas može se čuti čak i na udaljenosti od pet kilometara.

Izvor: Jutarnji list
Pošaljite komentar
 1. @david foster wallace

  Kombinacija AI, robotike i Virtual Reality turizma će sve ovo rešiti. Ti i skime ideš uđete u svoj Travelpod na 10 dana i idete na mesto koje želite.
  (Dobro informisan, 27. mart 2023 13:11)

  # Link komentara

 2. "Biti masovni turista, za mene, znači postati čisti Amerikanac iz kasnijeg perioda: stranac, neznalica, pohlepan za nečim što nikad ne možeš imati, razočaran na način koji nikada ne možeš priznati. To znači da, samom ontologijom, uništavaš onu netaknutost koju si došao da doživiš. To znači da, cekajuci u redovima, guzvi, transakcijom za transakcijom, se namećeš na mestima koja bi, na svaki drugi način osim ekonomskog, bila bolja, stvarnija, bez tebe. To znači da se suočavaš sa dimenzijom sebe koja je jednako neizbežna koliko i bolna: kao turista, postaješ ekonomski značajan ali egzistencijalno odvratan, insekt na mrtvoj stvari."
  (david foster wallace, 27. mart 2023 11:40)

  # Link komentara