U jedan od najposećenijih gradova na svetu uskoro uz ulaznice

Vlasti ovog italijanskog grada odložile su odluku o naplati ulaznica, koja je trebalo da počne već od ovog meseca, za šest meseci, "jer nisu na vreme obezbeđeni prolazi koji će limitirati broj turista koji dnevno mogu da uđu u grad".

Izvor: eKapija
Pošaljite komentar
 1. Putujem preko 50 godina i uz svo duzno postovanje, sada je doslo vreme da je na Zemlji previse ljudi, sa previse slobodnog vremena i previse para, pa se masovno zamlacuju po svetu, a da bar pola njih niti zna kuda su posli, niti sta ce uopste tamo.
  Tako sada ona druga polovina nista ne moze da vidi niti dozivi od prve polovine!
  Dakle, ja sam za to da se uvedu ULAZNICE UZ ZAKAZIVANJE ZA SVE IOLE ZANIMLJIVIJE DESTINACIJE u svetu, da se navala malo razredi!
  (Ovo sada je Sodoma i Gomora, 29. januar 2023 17:49)

  # Link komentara

 2. Bio dva puta. Jednom u doba SFRJ, kada se islo za Trst i Veneciju iz Portoroza. Tada je grad bio kao na filmu, svuda ljubazni lokalci, mali trgovci i normalne cene. Svuda se moglo uci bez redova, ulaznice jeftine. Drugi put pre 5 godina. Milion ljudi koji te udaraju rancevima i gaze smrdljivim patikama, selfi motke svuda, ispred crkve Sv Marka red za ulazak kao kod nas devedesetih. U restoranu pica 25 evra, tvrda da polomis zube. Neka hvala, ima lepsih mesta na ovoj planeti. Veneciju vredi videti jednom i tonje sve.
  (Laza, 28. januar 2023 11:30)

  # Link komentara

 3. Platis ulaz u grad i sednes pored kanala da pojedes preskupu picu uz miris go.ana t.j. kanalizacije...mislim, nikad vise. Ima mnogo jacih crkava od Sv. Marka
  (DanVla, 27. januar 2023 23:36)

  Pa te ulaznice upravo tome i sluze - da ti tamo ne bi isao.
  (guska koja je spasla Rim, 28. januar 2023 00:43)

  # Link komentara

 4. uh bre! znači, u veneciju ćemo morati kao na kustinu mokru goru!?
  (mile, 27. januar 2023 23:39)

  # Link komentara

 5. Platis ulaz u grad i sednes pored kanala da pojedes preskupu picu uz miris go.ana t.j. kanalizacije...mislim, nikad vise. Ima mnogo jacih crkava od Sv. Marka
  (DanVla, 27. januar 2023 23:36)

  # Link komentara

 6. Sve prekobrojne poslati na Zlatibor da se vozaju pravom gondolom i usput pomognu da budemo lideri u regioni i po broju turista. Da ovi drugi puknu od muke.
  (Triput, 27. januar 2023 23:25)

  # Link komentara

 7. Ja sam bio kao dete. I onda je bio smrdljiv i oronuo!
  (kognitivna disonanca, 27. januar 2023 22:56)

  # Link komentara

 8. Sve u redu osim ovoga na kraju - orvelovski sistem nadzora...
  (Lax, 27. januar 2023 21:26)

  # Link komentara

 9. Komsa, pa oni uvode naplatu da ne bi morali da uvode milion poljskih wc-a kao da si u cirkusu, a opet ce grad imati vise novca. Tu ce vise izgubiti ti lokalni prodavci
  (aleksa, 27. januar 2023 19:51)

  # Link komentara

 10. Јединствено место на свету, вреди посетити. Али јако оронуло делује већина зграда. Није то шмек старог града већ премало улагања у одржавање фасада зграда. А није да немају пара од туриста којих је увек веома много. Ја сам био за време карневала. То не може да се прође од људи. Да не спомињемо мањак тоалета па сам виђао људе по пасажима и парковима да обављају нужду. Ако већ наплаћују онда нека среде мало град и обезбеде људима најосновије.
  (Комша, 27. januar 2023 18:44)

  # Link komentara