Masovni turizam u Tajlandu posle pandemije?

Turistička organizacija Tajlanda (TAT) je prošle nedelje objavila nameru da se posle pandemije okrene modelu koji će okončati masovni turizam. U Tajlandu je do sada registrovano preko 4.000 slučajeva infekcije koronavirusom i 60 smrtnih slučajeva.

Izvor: Travelmagazine
Pošaljite komentar
 1. Tajland ima mnogo turista, ono sto je meni zapalo za oko je da na Puketu i u Bangkoku ima najvise Kineza, pa tek onda Evropljana i Australijanaca.
  (majka, 13. decembar 2020 12:52)

  Pa da si ikada pogledala na kartu sveta videla bi da je Kina vrlo blizu Tajlandu, za razliku od Evrope i Australije. Ne znam sta si ocekivala? Da li kad ides u Grcku se cudis sto ima vise evropljana od kineskih turista??? Cuj, zapalo ti to za oko!? LOL :) Pa kinezi i cela ta istocna i jugoistocna azija imaju toliko jeftine avio linije da gotovo svako moze da putuje po Aziji gde god hoce, daleko jeftinije od evropskih jeftinih avio prevoznika. Plus, u Kini ima 1.5 milijarda ljudi a srednja klasa im je takodje velika pa im nije problem da si priuste put u Tajland koji im je doslovno u dvoristu...
  (svasta nesta, 13. decembar 2020 17:24)

  # Link komentara

 2. Hoće da izbegnu masovni turizam i smanje broj turista sa 40 na 35 miliona hahaha..neka, tako i treba, masovni turizam upropaštava dušu svake zemlje..u zadnjih 5-6 godina je i svaki drugi džiber iz Srbije bio na Tajlandu, da bi mogli da okače slike na društvenim mrežama..a šta su radili tamo- sedeli na plaži, što mogu bilo gde drugde, gde ima plaža..a od doživljaja Tajlanda kao potpuno drugačije kulture i proširivanja vidika, učenja o novim običajima ništa..samo znaju ko je od naših estradnih umetnika bio u isto vreme s njima na Tajlandu..
  (platan, 13. decembar 2020 15:10)

  # Link komentara

 3. haha, Kinezi manje troše.
  Kinezi i Indijci u istoj rečenici.

  Sve okolne zemlje žive od kineskih turista a i Emirati bogami.
  (stef, 13. decembar 2020 13:41)

  # Link komentara

 4. 40M turista. Majko mila! Svaka cast!
  (Djordje P, 13. decembar 2020 13:19)

  # Link komentara

 5. Dvaput sam bio na Puketu i oba puta je vrvelo od sasvim prosečnih francuskih, nemačkih i ruskih turista.
  (Ja sam malo putovao, 13. decembar 2020 13:05)

  # Link komentara

 6. Tajland ima mnogo turista, ono sto je meni zapalo za oko je da na Puketu i u Bangkoku ima najvise Kineza, pa tek onda Evropljana i Australijanaca. I Kinezi idu familijarno, dok Evropljani uglavnom grupe mladih, parovi, eventualno neko sa decom. Da li mozda zele da ogranice Kineze i Indijce koji manje trose? Kako god koja god zemlja postane popularna, hoce da postanu sa masovnim turizmom, da budu atraktivna lokacija, onda to propadne, i onda opet idu na masovni turizam i tako u krug. Jedna Majorka je skapirala da nema druge nego da budu destinacija za masovni turizam, ali i da privuku ove sto vise trose, zato Crna Gora, Dubrovnik i ostali hoce da budu iskljucivo ekskluzivne destinacije.
  (majka, 13. decembar 2020 12:52)

  # Link komentara