Kipar - ostrvo ljubavi, uzduž i popreko (2.deo)

U svesti našeg prosečnog građanina, Kipar ima različite konotacije - od turističkih pa do poslovnih. Da ne pominjemo publicitet koji je ova mala ostrvska zemlja zadobila tokom poslednjih ratova kod nas, kada je postao pribežište raznih domaćih "biznismena". Ipak, i ovog leta, neće biti mali broj onih koji će se zaputiti na Kipar u potrazi za idealnim mestom za odmor. Piše Ivana Dukčević-Buđa.


Rock of Aphrodite (Afroditine stene) - Petra Tou Romiou

Pošaljite komentar
 1. Dragi Dragane, Iskreno, nisam ni primetila da slika nije sa Afroditinih stena. Slike ne biram ja, vec B 92. Verovatno nisu nasli adekvatnu sliku.
  (Ivana Dukcevic Budja, 18. jun 2005 15:19)

  # Link komentara

 2. Slika The Baths of Aphrodite nije The Baths of Aphrodite nego The Baths of Adonis, nije na krajnjem zapadu nego 10tak kilometara zapadno od Paphosa. Do tamo se dolazi makadamskim putem preporucljivim za 4x4 mada kad se dodje do raskrsnice moze da se procita poruka "suitable for all cars" pa ako ste spremni da unistite auto do tamo na ulazu u The Baths of Adonis docekace vas ulaznica od 4 funte. Vodopad i bath pripadaju drzavi ali da dodjete do njega morate da predjete preko privatnog poseda. Ovaj prelaz naplacuje se 4 kiparske funte iliti 7 Evra.
  (Dragan, 17. jun 2005 15:28)

  # Link komentara

 3. Cestitam na odlicnom putopisu. Na mnogim pomenutim mestima na kojima sam bio, ovaj sjajan putopis je zaista docarao jos jednu notu realnosti vise sa svojim slikovitim i verodostojnim opisima, a i jednostavno mi je probudio nostalgiju za letom koje provedoh tamo...
  (Zoran Gvozden, Frankfurt am Main, 11. jun 2005 17:08)

  # Link komentara

 4. Prvi put posle 5 godina, videvsi slike promenade u Larnaki, osetila sam setu za ovim prelepim mestom. Prvi put mi je zao sto sam pobegla sa Kipra u potrazi za problemima svakodnevice, koji toboze daju smisao zivotu. Njihovo potpuno odsustvo na Kipru coveku sa nasih prostora ne prija. Ali osecaj te potpune bezbriznosti jos uvek me prati. Vraticu se na Kipar!
  (danijela, 11. jun 2005 06:13)

  # Link komentara

 5. Veoma lep tekst, govori malo drugacije o Kipru i mozda me je ubedio da tamo provedem moj odmor.
  (Petar, 10. jun 2005 09:51)

  # Link komentara