Lepe vesti za putnike: Wizz Air uveo novu politiku prtljaga

Wizz Air, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi i vodeći niskotarifni avio-prevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, danas je objavio da uvodi novu i transparentnu politiku prtljaga čiji cilj je da putnicima olakša ukrcavanje u avion i garantuje svim putnicima besplatan unos jedne ručne torbe u kabinu aviona na svim letovima Wizz Aira od 01. novembra 2018. godine.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Ovo je kao da doktor kaze pacijentu: "Imam divne vesti za vas, bolujete od neizlecive bolesti"
   (Srle, 11. oktobar 2018 10:07)

  # Link komentara

 2. ali sam za Novu godinu cekao 8h u Memingemu u Nemackoj za Beograd, crkao im generator za struju, nakon mrcvarenja, sad cemo sa sat, za pola sata evo mehanicara, na kraju umesto u 15h, dosao sam kuci u noc u 2h. Kada sam se sa jos ljudi organizovao, da im posaljemo zalbu, dobili smo odgovor da je let otkazan zbog loseg vremena. Iako je taj dan bilo vreme kristalno lepo. Toliko o Wizzu, sada ih izbegavam u sirokom luku. I sto su poceli da zavlace ljude zbog rucnog prtljaga, jedino su oni imali neke ne standardne mere manjih kofera.
   (Smiky, 10. oktobar 2018 23:39)

  # Link komentara

 3. Leteo Wizzom prosle nedelje. u Beogradu te teraju da rucni prtljag ipak checkiras na traku, iako je tu mozda laptop. Na Kipru ti dozvole da ga doneses do aviona gde oni preuzmu i trebalo bi po sletanju da takodje uzmes ispred aviona, ali ne. Onda u Beogradu taj isti prtljag ipak stavljaju na traku. Totalna besmislica.
   (Nenad, 10. oktobar 2018 20:08)

  # Link komentara

 4. "lepe vesti", kako da ne, ja bas volim da placam nesto sto do sad nisam morao.
  (Bosko, 10. oktobar 2018 19:06)

  # Link komentara

 5. Kada sam pre nekoliko godina putovao sa porodicom preko njih, mogao je i tada da se unese jedan komad ručnog prtljaga navedenih dimenzija. Zašto se ovo reklamira kao novina i ko je ovde lud?!
  (Putnik, 10. oktobar 2018 11:28)
  Valjda misle da smo mi ludi. Pre par god. jeste bilo tako ali su od prosle god.uveli da se moze uneti veći prtljag bez plaćanja. E sad se taj veći ponovo plaća, kao i pre nekoliko godina i još dodatno se plaća mesto u avionu, što ranije nije bio slučaj. Sve u svemu , sve skuplje i skuplje, nije to više low cost.
  (Alex, 10. oktobar 2018 18:09)

  # Link komentara

 6. Kada sam pre nekoliko godina putovao sa porodicom preko njih, mogao je i tada da se unese jedan komad ručnog prtljaga navedenih dimenzija. Zašto se ovo reklamira kao novina i ko je ovde lud?!
  (Putnik, 10. oktobar 2018 11:28)

  Zato sto su nakon toga dodali jos jednu vecu torbu besplatno, da bi konkurisali Rajanu.
  Cim je Rajan izbacio vecu torbu, evo ga i Wiz za njima.
   (marko, 10. oktobar 2018 17:28)

  # Link komentara

 7. Znaci cena karata koje sam vec kupio se automatski povecava za 14€. Bas lepe vesti, lepo ste rekli.
   (marko, 10. oktobar 2018 17:27)

  # Link komentara

 8. Mislim da neki nisu shvatili vest. I dalje može da se besplatno nosi mala putna torba, jedino će biti čekirana (ne ide sa vama u kabinu).
  To je lepo, jer u kabinama je prevelika gužva sa svim tim torbama…
   (frizzle, 10. oktobar 2018 16:56)

  # Link komentara

 9. Ne znam koje su to dobre vesti pošto je do sad mali kofer 55x40x23 cm bio besplatan ako ga čekirate, a mogli ste ga predati i neposredno pre ulaska u avion, a od sad će se naplaćivati.
  (Nada Pavlov Antic, 10. oktobar 2018 14:57)

  # Link komentara

 10. Zvanicno je bilo pravilo da se torba 55x40x... ne naplacuje i da se ista moze uneti u kabinu AKO IMA MESTA. U praksi su koristili to svoje pravo da ti ne dozvole unos torbe u kabinu ako nemas Priority boarding. Svakako taj prtljag leti besplatno ali kao checkinovan stoga morate da ga cekate.

  Ono sto je pravo ciganjenje je da kad letite u paru, ako ne izaberete sedista i to naravno posebno platite, sistem vas namerno razbaca po kabini da ne sedite jedno pored drugog.

  Ova rucna torbica o kojoj je vest je cisto marketinsko zamajavanje da bi se pojavili u medijima. Jer u realnosti, ta torba ide ispod vaseg sedista i to je vas prostor koji ce ostati prazan ako nista ne stavite tamo. Znaci, nema nikakve logike da ta torba nije besplatna u svakom slucaju.
  (betmen, 10. oktobar 2018 14:20)

  # Link komentara

 11. drugim recima, ono sto je do sada bilo besplatno, poceli su da naplacuju 7e!
   (abc, 10. oktobar 2018 12:28)

  # Link komentara

 12. Sta je ovde dobro za putnike?
  Ako sam razumeo, sada rucni prtljag koji je bio dzabe moramo cekirati i placati, a manjih dimenzija prtljag je zauzeo njegovo mesto.
  Ovu manju torbu su ranije gratis unosili putnici sa prioritetom, kao dodatnu. Sada su prevaranti zarotirali stvari, ako sam dobro razumeo. Vecina ce morati da uzima karte sa prioritetom, a to je ranije bio redji slucaj.
  Bas su se izbezobraznile ove nisko budzetne avio kompanije, ovo vise nisu nacela na kojima su zasnovane...
   (M.M, 10. oktobar 2018 12:22)

  # Link komentara

 13. Lepe vesti?? Dodatni troškovi, nikako nisu lepe vesti. Kao što i piše, standardni ručni prtljag će se naplaćivati.
   (Nikola 13, 10. oktobar 2018 11:56)

  # Link komentara

 14. Kada sam pre nekoliko godina putovao sa porodicom preko njih, mogao je i tada da se unese jedan komad ručnog prtljaga navedenih dimenzija. Zašto se ovo reklamira kao novina i ko je ovde lud?!
  (Putnik, 10. oktobar 2018 11:28)

  # Link komentara