1. Aleksandre, moje iskustvo kaze nesto sasvim drugo:-) Na Majorki smo bili prvi put pre 30 godina i vracali som joj se dugi niz godina povremeno. Otkrivali smo je kao pravi ”hodocasnici”, kao i sve nase destinacije sa raznih putovanja. Peske, autobusima, lokalnim i medjugradskim, vozovima. Prava atrakcija je bila voz od Palme do Solera, kroz majorkanske planine , star preko 100 godina, drveni vagoni sa otvorenom platformom, nesvakidasnji dozivljaj. Pa isto toliko star otvoreni tramvaj do Puerto de Solera, deca su vristala od odusevljenja. Od Solera smo znali da nastavimo dalje ka jugu zapadnom obalom dok ne nadjemo neku usamljenu plazu daleko od plaza sa ”sardinama” u obliku ljudskih tela Ovako smo uvek imali daleko bogatiji dozivljaj, blizak kontakt sa kulturom, lokalnim stanovnistvom, njihovom tradicijom i mentalitetom. Odmor vam je ispunjeniji dozivljajima i slikama. Rentakar je ekskluzivan ali je covek ujedno i distanciran i na neki nacin osiromasuje dozivljaj i iskustvo. Sve najbolje, probajte:-)
  (??, 5. avgust 2016 16:11)

  # Link komentara

 2. "Mi smo bili u julu u Alcudiji. Prelepa pescana plaza, odlicno za decu, nema guzve na plazi. Glavna ulica i luka imaju veliku guzvu. Stari grad i pijacu obavezno posetiti."

  Vi to niste makli nigde iz Alkudije? Obici Palmu de Majorku, Inku, Soler, (drvenim vozom starim preko 100 godina-prava atrakcija, deca bi vristala od zadovoljstva), Puerto de Soler na zapadnoj obali, Valdemosu. Ali bar Palma je obavezna. To je samo nekih satipo autobusom od Alkudije.
  (??, 5. avgust 2016 12:21)

  # Link komentara

 3. Ja sam bio na Palmi, pre dvadesetak dana.
  sve je ekstra, ponesite malo vise novca za dzeparac jer i nije jeftino kako ocekujete sto se tice dnevnih troskova tipa ishrana i pice, narocito ako jedete po restoranima a ne u hotelu. ali trgovinski lanci su jeftini, jako jeftini u odnosu na beograd i ne samo to, roba je poslednja moda, ne kaska se kao u beogradu ono sto je kod njih vec proslo kod nas tek stiglo. tokom leta su im popusti i po 80%.
  i obavezno uzmite mapu ostrva i rentakar da sami obidjete mnogobrojne uvale,
  male neuredjene plaze, su 100 puta bolje od velikih. spanci ih znaju i na njih i idu. do nekih se morate spustati kamenjarima i po 2km uzbrdo i nizbrdoo, ali vredi truda. kako da kazem kao na slikama. obecani raj.
  (Aleksandar, 5. avgust 2016 05:01)

  # Link komentara

 4. Mi smo bili pre neke tri godine. Imali smo apartman u centru. Prelep pogled, rostilj pod nebom. Na nebu u svakom trenutku po 3 aviona! Kao na pokretnoj traci. Ali uvece buka, žene sede na trgu i galame do posle ponoci a u ranu zoru već krecu djubretari i selktiran otpad lupa. Plaze oko majork ruzne, kao ulcinjska velika plaza, pa natrpana. One lepše, slicne Prznu, okružene bogatim kucama, ali 3 x vise od Crnogoraca. Predivna je plaza Es Trenc je predivna ali nigde tusa, suncobran za one koji porane a iskrčena poljana 8 e parking. Da i hrana je poskupa a porcije minimalisticke. Volim spaniju, ucim jezik ali mislim da ima mnogo lepših mora za manje pare.
  (P@M, 4. avgust 2016 22:26)

  # Link komentara

 5. na mallorci sam bila 2014, ne znam sta ljudi pisu, meni je bilo fenomenalno. bila sam smestena u santa ponsi, obisla sam glavni grad nekoliko puta, valldemosu, manacor, pecinu drac, toliko toga ima da se vidi. mallorca je FENOMENALNA i vraticu se ponovo. I love Spain
  (ona, 4. avgust 2016 18:08)

  # Link komentara

 6. Sva ostrva su odavno prodana nemcima i englezima, oni to "s pravom" smatraju svojom imovinom!
  (more prodano, 4. avgust 2016 17:19)

  # Link komentara

 7. Bio sam najmanje 7-8puta jer je najeftinije i najblize iz Danske do toplog mora. Nije nista bolje od Crne Gore ali eto jeftino pa odletim ponekad. Santa Ponsa po meni najbolja plaza na Mallorci ali ima ih mnogo dobrih.
  (Danac, 4. avgust 2016 16:59)

  # Link komentara

 8. Mi smo bili u julu u Alcudiji. Prelepa pescana plaza, odlicno za decu, nema guzve na plazi. Glavna ulica i luka imaju veliku guzvu. Stari grad i pijacu obavezno posetiti.
  Cene u prodavnicama 3x vece od Srbije (kao uostalom u celoj Spaniji). Restorani obrok 15€ u proseku, pivo 3,5€, lezaljka 5€, ali nije potrebna jer je pored veceg dela plaze suma.Temperature nisu nesnosne i hotel nam nije imao klimu, niti je potrebna.
  p.s. Celo turisticko naselje je ispresecano kanalima, pa preporucujem da uzimate sobe na visim spratovima, zbog komaraca.
  (neki smo bili, neki niste, 4. avgust 2016 16:41)

  # Link komentara

 9. Sad ce po komentarima da ispadne da pola Srbije letuje u Majorci :D kakva Paralija :D
  (nikola, 4. avgust 2016 12:37)

  # Link komentara

 10. Jako lepa i jako prenatrpana! Cak i u drugoj polovini septembra guzve na najpoznatijim plazama su velike. Es Trenk koja se pominje je jedna od, po meni, ruznijih plaza koja je bila veliko razocarenje kada smo jednom tamo otisli. Magaluf je za izbegavanje - industrijski turizam sa gomilama Engleza. Jako lep deo ostrva je predeo zvan Tramuntana, sa stenovitim padinama, tirkiznim morem i bujnom vegetacijom. Treba imati kola da bi se ostrvo - koje nije malo - obislo i videlo sta sve nudi...
  (Aman Zaman, 4. avgust 2016 11:28)

  # Link komentara