1. Slazem se insa pozitivnim i sa negativnim komentarima...
  Ove godine sam nekoliko puta putovala avionom, i bilo je situacija kada sam htela da ustanem i izderem se iz sve snage na roditelje... Zena je jednostavno dva sata ignorisala sto joj sin skace po sedistu, urla i moli je da mu da telefon... Shvatam bolove u usima kod male dece, ali onda i roditelj treba da ih umiri i pomogne.
  Za mesec dana i nama stize prinova i beba sa tri meseca treba da leti sa nama za Dubai. Bebi stvarno ne moze da se objasni nista, ali vec sada razmisljamo kako da olaksamo taj put i sebi i bebi i ostalim putnicima...
  Mali savet za rotitelje sa malim bebama - pripremite ceduljice (zahvalnice) koje cete podeliti svim putinicima da se unapred izvinjavate ukoliko beba bude nemirna, ali objasnite da je mala i da nista ne zna, a kao znak zahvalnosti svima podelite i mini cokoladice ili bombone. Sigurna sam sa necete imati problema... A savet za roditelje sa starijom decom (+1.5 god) je da se zaista unapred potrude da objasne klincima kako se ponasa na putu i ponesu omiljene igracke, ipad-ove i unapred skinu aplikacije koje ce animirati decu.
  (Katarina, 3. avgust 2015 12:43)

  # Link komentara

 2. Roditeljima sa malom decom zabraniti pristup aerodromima a ne avionu.Ne deci, roditeljima.

  - Misle da su bogom dani ako imaju malu decu
  - Optuzuju druge da ne vole malu decu
  - Terorisu decu putovanjem avionom. Razlika u pritisku, bole usi, deca placu
  - Misle da su svi duzni da slusaju drecanje njihove dece.
  - Dozvoliti da putnik lupi sljusku roditelju zbog ponasanja njihove dece. Tako ce deca nauciti
  - Ukoliko je dete nemirno, izolovati roditelje i decu i naplatiti extra

  Toliko
  (neko ko zna, 3. avgust 2015 10:17)

  # Link komentara

 3. Deca se ponasaju onako kako su im roditelji dozvolili ili ih naucili. Izgleda da se komentatorima ne dopada ta cinjenica. Nekada je temperament roditelja i deteta vrlo razlicit i tako dolazimo do toga da je.jedno dete "poslusno" a drugo nije. Svejedno, tu je.potrebno.da se zna ko je roditelj, i onaj ko je odrastao mora da nadje nacina da RAZGOVOROM i PRIMEROM objasni detetu sta od njega trazi i zasto.
   (Maca, 2. avgust 2015 15:49)

  # Link komentara

 4. @Bgd
  Cesto putujem poslovno avionom. Dugo sam bila tolerantna. Sve dok mi klinac, koji je sedeo iza mene sa roditeljima, nije prosuo sok...preko glave. Srce moje, sta on zna da ja idem pravo sa aerodroma u kancelariju i da moram da se presvlacim na aerodromu. Ironija, naravno. Kad god sam u mogucnosti, trazim da ne sedim blizu dece u avionu.
   (ana, 2. avgust 2015 13:53)

  # Link komentara

 5. @knez: Ne putovati sa malom decom avionom :( hvala u ime ostalih putnika
  (Damjan, 01. avgust 2015 08:41)

  Apsolutno se slazem, ako ti smetaju mala deca nikako nemoj putovati avionom.
  (Bbg, 2. avgust 2015 02:45)

  # Link komentara

 6. @knez: Ne putovati sa malom decom avionom :( hvala u ime ostalih putnika
  (Damjan, 1. avgust 2015 08:41)

  # Link komentara

 7. Sa prvim detetom je bila milina putovati, 2-3-4 sata bez problema. Uvek sam se pitao ko su ta deca što plaču i vrište, e onda je došlo drugo, koje ne možemo da obuzdamo u avionu. Daj da jede, daj jednu, drugu, treću igračku, daj telefon da njaka, pošto sa godinu nije baš da može da igra neke igrice, sve izgustira za 20 minuta. Pokušavaš da uspavaš, ajde možda je umorno, ne može da sklopi duže od pola sata ako uopšte zaspi od buke. Probali sve iz članka i ne ide.
  (knez, 31. jul 2015 22:31)

  # Link komentara

 8. I pre ili posle svega, u danima kad ne putujete, volite i bavite se svojom decom, vaspitavajte ih da postoje i drugi, jednako važni ljudi oko njih, čija sedišta ne bi trebalo da šutiraju i slično. Često sam na putovanjima svedok neprimerenog ponašanja roditelja, jer deca su deca, ali ako majka nema autoriteta ili volje da dečaku od 4 ili 5 godina objasni da ne skače po sedištu, onda ni taj obrok nije neki poseban benefit.
  (Knight Rider, 31. jul 2015 21:40)

  # Link komentara