Izvor: RINA

Jedino ostrvo na najčistijoj srpskoj reci Rzavu nalazi se na samo kilometar udaljenosti od centra Arilja.

Ova ada jedno je od omiljenih izletišta Ariljaca, međutim za nju se nije nadaleko čulo. Sada će se to promeniti jer je opština Arilje dobila sredstva od Minstarstva turizma i omladine za unapređenje ovog prostora.

"Ono što će opština Arilje dobiti uređenjem Uskog Vira jeste jedno divno odmaralište. Ovo je prostor na kome se održavaju mnoge manifestacije. Jedna od njih jeste i Arlem, letnja muzička manifestacija opštine Arilje, koja deo svog programa izvodi upravo ovde", rekao je za RINU predsednik opštine Arilje Predrag Maslar.

Ostrvo je od glavnog puta udaljeno nekoliko desetina metara, a sa njim ga povezuje most. Na samom ostrvu postoje staze kao i mesta predviđena za roštilj. Međutim, ovim novim projektom uređenja na ostrvu će biti postavljeni mobilijari za decu, stolice i stolovi za odmor, natrkiveni prostor, a samo korito Rzava koje ga okružuje biće takođe uređeno.

RINA

"Ministarstvo turizma i omladine je podržalo ovaj projekat opštine Arilje za unapređenje i opremanje izletišta Uski Vir sredstvima od 15 miliona dinara. Ukupna vrednost ovog projekta je 16 miliona dinara plus RDV, a ta dodatna sredstva će izdvojiti opština Arilje", istakao je Maslar.

Pored Uskog Vira, na samom Rzavu postoji nekoliko uređenih plaža na koje Ariljci ali i mnogi stanovnici okolnih mesta beže u vrelim letnjim danima.

"Kada krenemo uz reku Rzav postoji nekoliko divnih plaža. Mi iz Arilja slobodno možemo da kažemo da je to naše more. Tu ne dolaze samo Ariljci nego i ljudi sa strane i tu nalaze neki svoj mir", rekao je Maslar.

Podeli: