Izvor: telma.com.mk/B92

Kako makedonski mediji navode, navodno do 4. aprila nema ulaska u Grčku.

Saobraćaj na graničnim prelazima iz Grčke ka susednim zemljama biće obustavljen danas i sutra zbog 48-časovnog štrajka grčkih carinika.

Kako makedonski mediji navode, izvori iz Saveza carinika rekli su da bi građanima koji planiraju da otputuju u Grčku u ova dva dana bilo bolje da odlože putovanje.

Zbog dvodnevnog štrajka carinika očekuje se potpuna obustava saobraćaja na graničnim prelazima iz Grčke i ka Grčkoj za kamione i sve vrste pošiljaka, a isto će važiti i za automobile.

Postoje izuzeci za kamione koji prevoze pošiljke koje se, zbog osetljivosti, moraju odmah transportovati, a za automobile ako je reč o pacijentima koji hitno odlaze na lečenje.

Jedino što će biti dozvoljeno jeste prelazak granice pešice, mada se ne isključuje mogućnost da u slučaju stvaranja kolone automobila dođe do povremenog prolaska, ali na to bi se, prema navodima, čekalo satima.

Kao što je navedeno, granični prelazi Bogorodica, Evzoni i Dojran zatvoreni su zbog štrajka grčkih carinika.

Prema CU, koja se poziva na informacije dobijene od Ambasade Republike Grčke u Skoplju, putnički saobraćaj će biti dozvoljen periodično (tačan red vožnje nije poznat), ali se putnicima savetuje da izbegavaju kretanje kroz ove granične prelaze tokom ovog perioda.

Podeli: