Dobar seks traje od tri do 13 minuta

Poželjan seksualni odnos traje od tri do 13 minuta, pokazalo je istraživanje američkih i kanadskih naučnika čiji će rezultati biti objavljeni u naučnom časopisu "Journal of Sexual Medicine".

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 03.04.2008.

14:00

Default images

Na istraživanju, koje je sprovelo američko Društvo za seksualnu terapiju, radilo je 50 seksologa i porodičnih lekara koji su ispitivali pacijente o njihovim navikama i seksualnom zadovoljstvu.

Od njih su tražili da svrstaju trajanje seksualnog čina po kategorijama - optimalno, nezadovoljavajuće i preterano.

Većina ispitanika je kao previše kratko ocenila trajanje od jednog do dva minuta, zadovoljavajuće od tri do sedam, poželjno od sedam do 13 i previše dugo od 10 do 30 minuta, prenela je agencija ANSA.

Ovi podaci su u suprotnosti sa dosadašnjim istraživanjima prema kojima je zadovoljavajući seksualni odnos onaj koji traje duže od pola sata.

"Danas vladaju preterani stereotipi o seksu", smatra Erik Korti, jedan od istraživača.

"Mnogi muškarci i žene veruju u bajke o rekordnim erekcijama i seksualnim odnosima koji traju celu noć. To je situacija koja neminovno vodi u nezadovoljstvo", kazao je on, dodajući da se nada da će ovi podaci ohrabriti muškarce i žene da uživaju u konkretnim, realnim seksualnim odnosima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: