Zaštitnik građana: Podneta krivična prijava protiv Bake Praseta

Zaštitnik građana Zoran Pašalić saopštio je danas da mu je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da je podneta krivična prijava protiv poznatog "jutjubera" zbog navodnih nedozvoljenih polnih radnji sa maloletnicom, koje su iznete u medijima.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2020.

17:38

Zaštitnik građana: Podneta krivična prijava protiv Bake Praseta
Foto: Depositphotos / vladek

Kako se u saopštenju navodi, zaštitnik građana je iz medija dobio informacije o navodnim nedozvoljenim polnim radnjama B. I., poznatog pod pseudonimom Baka Prase na sajtu Jutjub, sa maloletnom osobom ženskog pola, kao i njegovog priznanja u medijima da je izvršio navodnu obljubu sa detetom, ali i mizoginim govorom B. I. upućenim ženskim osobama.

Dodaje se da je u postupku kontrole pravilnosti i zakonitosti rada MUP-a, zaštitnik građana od tog ministarstva zatražio da ga obavesti o merama koje je preduzelo u saradnji sa drugim nadležnim organima u vezi sa ovim slučajem.

"MUP u odgovoru navodi da su službenici Uprave kriminalističke policije izvršili odgovarajuće provere i da su utvrdili da su 7. i 8. jula 2020. godine 'primljene dve prijave gradjana putem elektronske pošte na adresu prijavipedofiliju@mup.gov.rs gde se ukazivalo na video zapis na platformi 'Jutjub', u kome B.I. objavljuje sadržaj komunikacije ostvaren putem društvene mreže Instagram sa maloletnim licima, kao i da je imao seksualne odnose sa jednom maloletnicom", naveo je Pašalić.

On je dodao da su, prema navodima MUP-a, prijave sa arhiviranim snimkom 8. jula dostavljene Posebnom odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Pašalić je pozvao nadležne organe da preduzmu sve mere koje im stoje na raspolaganju kako bi se sprečilo uznemirujuće ponašanje pojedinih poznatih ličnosti prema građanima.

On je ocenio da javne ličnosti imaju "pojačanu odgovornost za svoje ponašanje i svaku izgovorenu reč", kao i da zbog toga svoje pojavljivanje u javnosti ne bi trebalo da koriste isključivo za ličnu promociju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: