"Kako da volite svoje (krupno) telo"

Neke od najpoznatijih "plus size" manekenki sveta potpuno su se obnažile u poslednjem broju "Plus Model" Magazina.

Život

Izvor: B92

Petak, 12.10.2012.

09:10

Default images

Oktobarsko izdanje magazina za punije žene (plus-size) bavi se osetljivom temom o stidu koji krupnije žene osećaju zbog (veličine) svog tela.

Urednica magazina, Madelin Džons, rekla je da je cilj kampanje u ovom broju magazina, da skrene pažnju na ljude koji se iz bilo kog razloga stide svog tela.
"Stid zbog tela je sve prisutniji u našim životima. Punije žene su svakodnevno izložene omalovažavanju i diskriminaciji samo zbog toga što su krupne, međutim to nije rezervisana samo za njih - i mršavi ljudi su takođe sve češće predmet podsmeha i vređanja", rekla je urednica magazina.

Kako bi doprli do što većeg broja ljudi, uredništvo je ovomesečni broj postavilo na svoju internet stranicu, a već ga je pogledalo više od 600.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: