Samsung planira revoluciju u svetu elektronike?

Za grafen se već duže vreme govori kako će uvesti revoluciju u svet elektronike. Međutim, uz njega su vezani brojni problemi sa proizvodnjom, a koje je Samsung po svemu sudeći - rešio.

Tehnopolis

Izvor: Endgadget

Nedelja, 06.04.2014.

17:31

Default images

Kompanija je otkrila revolucionarni način sinteze za ubrzanje komercijalizacije ovog jedinstvenog materijala

Kompanija navodi kako je grafen bolji od silicijuma kad je u pitanju provodljivost elektrona, a uz to je izdržljiviji od čelika i fleksibilniji. Kompanijin SAIT (Samsung Advanced Institute of Technology) je u partnerstvu sa Univerzitetom Sungkyunkwan prvi institut na svetu koji je razvio ovu novu metodu sinteze.

“Reč je o jednom od najznačajnijih otkrića u istraživanju grafena do sada. Očekujemo da će ovo otkriće ubrzati komercijalizaciju grafena, a što će zauzvrat dovesti do nove ere potrošačke elektronske tehnologije”, rekle su vođe laboratorija na SAIT-u.

Istraživači su uspešno rešili najveći problem masovne proizvodnje - izradu kristalnih podmetača grafena velike površine, bez gubitka električnih i mehaničkih svojstava tog materijala kao što je u prethodnim istraživanjima i pokušajima bio slučaj.

Da li će grafen u skorije vreme zameniti silicijum tek ostaje da se vidi, ali pravi koraci su konačno postignuti. U tom slučaju, Samsung bi mogao da ostvari neverovatne prihode licencirajući razvijene tehnologije drugima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: