Xperia S je prvi Sony smartfon

Već znamo da su Sony Ericsson telefoni prošlost, Sony je otkupio udeo u zajedničkoj kompaniji i počinje era Sony Android smartfona.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 10.01.2012.

12:09

Default images

Sada nam je poznato i kako će prvi primerak izgledati, jer je kompanija odlučila da na CES-u prikaže Xperia S, prvi Sony smartfon.

Jedan od aduta pri kupovini ovog modela svakako će biti kamera, čak 12 megapiksela, više od većine konkurencije, tu je i dvojezgarni procesor na 1,5GHz, a iz kompanije Sony kažu da je iz stand-by režima potrebno samo 1,5 sekundi da biste napravili fotografiju.

Od ostalih tehničkih karakteristika tu je 4,3-inčni ekran rezolucije 1280x720, Mobile BRAVIA Engine tehnologija, 32GB interne memorije i podrška za NFC.

Korisnički interfejs je redizajniran i biće minimalistički, kaže proizvođač, a isporučivaće se sa Gingerbread Androidom, prelazak na Android 4.0 biće omogućem tokom drugog kvartala 2012., a telefon će se na tržištu pojaviti već u prvom. Biće dostupan u crnoj i beloj boji.
Sony Xperia ion (Photo: Beta/AP)
Pored ovog modela, predstavljen je i Xperia ion - prvi LTE Xperia smart telefon marke Sony dostupan ekskluzivno preko kompanije AT&T u SAD-u, ali i vva nova telefona za japansko tržište: Xperia acro HD - naslednik modela Xperia acro, i sXperia NX - varijanta modela Xperia S za japansko tržište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: