Zvanično je - Nokia i MS sarađuju

Svi oni koji su pomislili da je dopis Stivena Elopa o tome da Nokiji gori pod nogama bio uvod u najavu partnerstva sa Microsoftom, bili su u pravu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 11.02.2011.

09:27

Default images

Saradnja će se odvijati na više nivoa, Windows Phone 7 će postati dominantna platforma na Nokia smartphone uređajima, primarni pretraživač će postati Bing, Nokia Maps će postati deo Microsoftovog mapping servisa, a postojeće Nokia aplikacije i prodavnica aplikacija biće intergrisani sa Microsoftovim Marketplaceom.

"Partnerstvo će doneti značajnu prednost kupcima, programerima, mobilnim operaterima i poslovanju širom sveta. Neverovatno smo uzbuđeni zbog putovanja na koje krećemo zajedno", navodi se u zvaničnom saopštenju.

U njemu se kaže da se bitka premešta sa mobilnih uređaja na mobilni ekosistem, i da su svesni da postoje i drugi ekosistemi, ali da će ih oni "poremetiti".

"Zajedno, vidimo šansu, a imamo volju, resurse i snagu za uspeh".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: