Sony ne posustaje - Japanci predstavljaju novi Xperia uređaj 14. aprila

Sony je bez velike pompe ažurirao YouTube baner zvanične Xperia stranice da bi otkrio da uskoro najavljuje novi proizvod. S obzirom da je očito novi Xperia uređaj u pitanju, spekulacije su da će biti predstavljen novi Xperia 1 III.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.04.2021.

10:07

Sony ne posustaje - Japanci predstavljaju novi Xperia uređaj 14. aprila
Foto: Mr.Mikla / Shutterstock.com

Kompanija nije rekla kakav proizvod predstavlja, ali se šuška o specifikacijama za telefon Xperia 1 III. Prema tim glasinama, telefon će imati specifikacije za rival vodećim uređajima drugih kompanija. Navodno će imati 6,5-inčni 4K OLED ekran sa odnosom širine i visine 21: 9 i brzinom osvežavanja od 120Hz, kao i sočivo za periskop koje će napraviti Sony CiberShot divizija.

Navodi se da telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 888, najnoviji vrhunski procesor brenda za pametne telefone, a može da ima do 16 GB RAM-a i 512 GB skladišnog prostora. Ostale moguće karakteristike uključuju bateriju od 5.000 mAh, prostor za SD karticu i 3.5mm priključak za slušalice. Model će navodno koštati oko 1.370 američkih dolara kada se konvertuje iz kineskog juana, što ne čudi, jer je Xperia 1 II pri lansiranju koštala 1.200 američkih dolara.

Natpis kaže da kompanija lansira novi Xperia proizvod 14. aprila u 09:30 po našem lokalnom vremenu u Srbiji. Budući da je Sony koristio Xperia baner YouTube-u za objavljivanje najave, pretpostavka je da verovatno će strimovati događaj na video platformi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: