Potvrđeno: Tehnologija za praćenje u (skoro) svim Android telefonima

Google je potvrdio da će koristiti Play Services kako bi u Android telefone implementirao novu tehnologiju za praćenje kontakata onih koji su zaraženi koronavirusom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 14.04.2020.

12:53

Potvrđeno: Tehnologija za praćenje u (skoro) svim Android telefonima
Foto: depositphotos, Pe3check

Ovu tehnologiju Google i Apple zajedno prave, a biće kroz ažuriranja automatski dostupna svima koji imaju Android 6.0 ili noviji.

Već se dugo govori o tome, ali sve do sada nismo imali i zvaničnu potvrdu - ipak, Google je na sebe prihvatio ulogu "ubacivanja" tehnologije u sve Android uređaje. Očekuje se da ovo bude učinjeno u dve etape: Prva će biti kroz ažuriranje u narednih mesec dana, a druga nekoliko meseci kasnije.

Međutim, postoji određen broj Android uređaja koji ne koriste Google Play Services, a tu spadaju kneski Android telefoni, kao i svi Huawei telefoni proizvedeni nakon zabrane, piše The Verge.

U takvim slučajevima, rešenje problema izgleda malo drugačije: Google namerava da objavi framework koji bi te kompanije mogle da iskoriste za kopiranje ove tehnologije za praćenje koju su Apple i Google napravili.

Ipa, Huawei, Xiaomi i ostale kineske kompanije (ili kineska vlada) imaće poslednju reč u tome da li žele da ubace ovaj sistem u telefone korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: