PETA pokrenula kampanju protiv Far Cry 5 zbog pecanja

Nemačkom ogranku organizacije “Ljudi za etičko ophođenje prema životinjama”, poznatija po engleskoj skraćenici PETA, smeta to što se u petom delu popularnog serijala Far Cry, potencira lov, i pre svega pecanje, kao nešto što koristite za relaksirano provođenje slobodnog vremena.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2018.

11:36

PETA pokrenula kampanju protiv Far Cry 5 zbog pecanja
Foto: Youtube Screenshot/ GameSpot

Nemci iz PETA-e zahtevaju od UbiSofta da prestane da reklamira igru u Nemačkoj dok “ne reši ove probleme”, odnosno “glorifikovanje i banalizovanje lova, kao nečega što je svakodnevna zabava”.

PETA u toj objavi tvrdi da su ribe inteligentna, društvena bića koja su sposobna da razvijaju prijateljstva i osećaju depresiju i anksioznost, i da imaju svoje individualne razvijene ličnosti.

PETA se poslednjih godina sve češće meša u video-igre, pa smo tako zbog njih ostali bez popularnog Kengura u Tekken 7, dok ih je recimo Workshop pošteno ismejao kada su se ovi žalili zbog previše krzna u Warhammer igrama, piše play.co.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: