Huawei najavio svoj prvi 5G telefon

Pošto je 5G standard konačno dobio svoje finalne specifikacije, proizvođači mobilnih uređaja počinju da planiraju i određuju datume predstavljanja svojih prvih 5G uređaja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 18.04.2018.

11:56

Huawei najavio svoj prvi 5G telefon
GettyImages

Kineski Huawei će svoj prvi 5G pametni telefon predstaviti u drugoj polovi 2019. godine. Ta informacija se pojavia na slajdu prikazanom na globalnom analitičkom samitu stručnjaka te kompanije u Šenženu.

Nešto ranije pojaviće se prvi Huaweijev 5G mobilni hotspot, koji će biti postavljen u drugom tromesečju naredne godine.

I telefon i hotspot, bi trebalo da koriste "baseband" čipove, koji je razvio sam Huawei. Kineska kompanija je nedavno predstavila modem Balong 5G01, koji bi mogao da postane deo hotspota.

Imajući u vidu prikazani vremenski okvir predstavljanja budućih prouzvoda, moglo bi se pretpostaviti da bi prvi Huaweijev 5G smartfon mogao da bude Mate 30, imajući u vidu da Mate linija sledi princip imenovanja P serije, pa će model Mate 10 ove godine dobiti naslednika Mate 20.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: