Ovo su najpopularniji telefoni na svetu

Kompanija Strategy Analytics objavila je informacije poslednjeg istraživanja o stanju na tržištu pametnih telefona i prodaji, odnosno popularnosti mobilnih uređaja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 18.08.2017.

18:15

Ovo su najpopularniji telefoni na svetu
Foto: Thinkstock

Reč je o podacima za drugi ovogodišnji kvartal, odnosno o razdoblju između aprila i juna, pa nije teško zaključiti koji su najpopularniji, odnosno najprodavaniji telefoni na svetu – iPhone i Samsungov S8, odnosno S8+.

Najpopularniji telefon tako je Appleov iPhone – sedmica je isporučena u skoro 17 miliona primeraka, čime je ovaj smartphone zauzeo 4,7 posto tržišta, dok je veći model "sedmice" drugi najpopularniji telefon. Isporuke iPhonea 7 Plus u ovom razdoblju iznosile su 15,1 milion te je ovaj uređaj zauzeo 4,2 posto tržišta.

Najpopularniji Android na svetu u drugom kvartalu bio je, naravno, Samsungov Galaxy S8 čiji je broj isporuka premašio deset miliona, čime je zauzeo 2,8 posto tržišta, dok je broj isporuka većeg modela S8+ dosegao 9 miliona. Peto mesto na ovoj listi zauzima Xiaomijev smartphone Redmi 4A s 5,5 miliona isporuka.

Tokom ovog tromesečnog razdoblja ukupno je isporučeno više od 360 miliona pametnih telefona, a biće zanimljivo videti kako izgledaju liste najpopularnijih telefona u trećem, a pogotovo četvrtom kvartalu kada počne prodaja novog modela Samsungovog Galaxy Notea, novih iPhonea, Nokije 8, LG-jevog modela V30 i Googleovih Pixel 2 pametnih telefona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: