Tehnopolis

Četvrtak, 22.09.2011.

15:32

NBS: Više nema prepreka za PayPal

Narodna banka Srbije saopštila je danas da više nema prepreka da PayPal servis koristi i u Srbiji, prenosi agencija Beta.

Izvor: B92

Default images

Iz ove institucije kažu da su nadležnim ministarstvima uputili pismo u kome se navodi da građani Srbije slobodno mogu da preko PayPala plaćaju robu i usluge kupljene u inostranstvu ili naplaćuju robu i usluge prodate u inostranstvu.

U njemu se kaže i da nije potrebno da se kompanija PayPal Pte.Ltd Singapore registruje u Srbiji kao banka ili neka druga finansijska institucija, niti da osnuje lokalno predstavništvo za pružanje usluga.

Beta prenosi i da bi, prema oceni Narodne banke Srbije, uvođenje PayPala povećalo efikasnost platnih transakcija sa inostranstvom i smanjilo rashode građana i preduzeća.

U pomenutom pismu nalaze se i zaključci sa sastanka predstavnika NBS i Ministarstva finansija o tome da će opšti uslovi o pružanju usluga PayPal servisa radi korišćenja u Srbiji biti dopunjeni, što je činjeno i u drugim zemljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: