Kineska senzacija zaludela svet: Zarađuje više od 6 miliona dnevno VIDEO

Svi brojevi u vezi sa video-igrom kineskog evelopera miHoYo iznenađuju široku gejming scenu. Ako želite da uporedite broj igrača ili zaradu ovog naslova, u oba slučaja ćete dobiti astronomske cifre i težnju ka konstantnom rastu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 03.12.2020.

09:42

Default images

Prema poslednjim statistikama sajta Sensor Tower, Genshin Impact je u roku od dva meseca zaradio oko 393 miliona dolara. Ovaj open-world RPG je samo za prvih nedelju dana sakupio 60 miliona.

Video-igra je na mobilnim telefonima zauzela drugo mesto po zaradi, odmah iza Tencentovog Honor of Kings, a malo iznad još jedne video-igre koja je u posedu Tencenta, PUBG Mobile. Veruje se da Genshin zaradi više od $6 miliona dnevno, prenosi play.co.rs. Zanimljivo je da većina zarade dolazi od igrača van kineskog tržišta. Gejmeri iz Japana i SAD za sada najviše troše novac. Genshin je na petom mestu po zaradi u ovim zemljama, ali i na južnokorejskom tržištu. Korisnici Apple App prodavnice učestvuju sa 226 miliona dolara, a na Google Play zarada je 167 miliona.

Genshin jeste usporio sa zaradom u drugom mesecu, ali se verovatno populacija malo zasitila sadžaja. Ono što će biti zanimljivo je kako će, u budućnosti, miHoYo zadržati interesovanje više od milion igrača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: