Kim Dotkom bankrotirao, sledi povratak u zatvor?

Internet mogul Kim Dotkom (rođen kao Kim Šmic), koji je optužen da je piraterijom filmova, muzike i ostalih sadržaja preko Megaupload-a zaradio više od 200 miliona dolara objavio je da je bankrotirao, a očekuje ga i nova zatvorska kazna na Novom Zelandu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

12:42

Default images

U obraćanju javnosti i publici na “UnBound Digital” konferenciji u Engleskoj, preko video linka iz njegovog novozelandskog doma, biznismen nemačkog porekla rekao je da je ostao bez novca i da više ne može da finansira svoju odbranu pred saslušanje u Oklendu koje odlučuje o njegovom daljem boravku na slobodi i koje je zakazano za četvrtak, prenosi ABC.

"Nemoćan sam i bez sredstava da se branim i oni to koriste da mi uskrate pravo da se branim sa slobode uz kauciju i to me očekuje sada. Ovo mi moglo da bude moje poslednje javno obraćanje," rekao je Dotkom, koga očekuje i ekstradicija u SAD.

Dotkom je nedavno ostao bez svojih novozelandskih pravnih zastupnika, a tvrdi da je potrošio 12 miliona dolara na njih od dramatičnog hapšenja u januaru 2012. do danas.

"Oni su baš uspeli da me isisaju do kraja," rekao je Dotkom.

Posle svega Kim Dotkom najviše žali što se uplitao u politiku, pošto je investirao nekoliko miliona dolara u novu političku partiju koja na opštim izborima u septembru nije uspela da uđe u skupštinu.

"Pre mog političkog angažovanja bio sam izuzetno popularan na Novom Zelandu. Svi su navijali za mene i radovali se pobedi na sudu. Ali, posle toga, sve se promenilo, premijer me je divlje napadao, rekli su za mene da sam nacista i taj lov na veštice je očigledno uspeo...”

Ministarstvo pravosuđa SAD i FBi utvrdili su da je Megaupload na nelegalan način ostvario zaradu od preko 204 miliona dolara i da je pored toga naneo štetu veću od 585 miliona dolara vlasnicima prava na piratizovane filmove, tv serije i druge sadržaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: