Četvrtak, 11.07.2013.

11:43

Napravite domaće preparate protiv celulita

Leti sve žene postaju svesnije celulita na svom telu, a sama pomisao na skidanje u bikini mnogima predstavlja pravu muku! Premda je najbolji lek u borbi protiv "pomorandžine kore" kombinacija: zdrave ishrane, fizičke aktivnosti, puno vode, masaža i dobra krema, mnogima su kreme protiv celulita jednostavno preskupe, a često se pokazuju i nedelotvornim.

Izvor: index.hr

Default images

Kako bi vam i finansijski olakšali ovu večitu žensku borbu, predlažemo vam da ove godine isprobate "kućne preparate" sa sastojcima iz vaše kuhinje.

Uzimati oralno:

Dve kašičice jabukovog sirćeta promešano u velikoj čaši vode. Dodajte dve trećine male kašike meda, čisto da bi ukus bio prijatniji. Ovu mešavinu pijte svakog jutra. Na taj način ćete ubzati metabolizam i olakšaćete organizmu da izbaci štetne materije.

Mazati na područja zahvaćena celulitom:

Preparat broj 1

Kofein je jedan od najdelotvornijih sastojaka brojnih krema protiv celulita, pa umesto što taj novac dajete za mnogobrojne kreme, kupite kesicu mlevene kafe. Pola šake kafe pomešajte s maslinovim uljem ili običnim bejbi uljem, pa tom smesom dobro istrljajte i izmasirajte kritična područja. Za bolji rezultat, butine možete umotati folijom i ostaviti kafu da deluje barem 15 minuta.

Preparat broj 2

Svoje omiljeno ulje za masažu pomešajte sa kašičicom jabukovog sirćeta. Smesom dobro izmasirajte butine i guzu dva puta dnevno. Jabukovo sirće odlično je u borbi protiv celulita, ali i masnih jastučića koji se najčešće nakupljaju na tim delovima tela.

Izvor: index.hr
Foto: africa/ FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Podeli: