Nova vest
Tenis

Četvrtak, 07.07.2022.

14:00

Jelena Janković: Finale US opena protiv Serene, set lopta... Ne znam kako sam to izgubila

Jelena Janković, proslavljena srpska teniserka, posle duge pauze je govorila za srpske medije.

Izvor: LN

Autor: LN

Jelena Janković: Finale US opena protiv Serene, set lopta... Ne znam kako sam to izgubila
Foto: Profimedia

Jankovićeva se pojavila na ovogodišnjem Vimbldonu, gde je došla kako bi sa Agnješkom Radvanjskom igrala na Turniru legendi.

Nekada prva teniserka sveta je posle duge pauze govorila za domaće medije, a razgovor je počela utiscima o povratku na turnir na kojem je pet puta igrala četvrto kolo.

"Super je osećaj ponovo biti ovde, ovaj turnir ima veliku tradiciju i dosta toga se i promenilo od kada sam bila poslednji put ovde pre pet godina. Mnogo je lepše, imamo sad i vozić da odemo do terena za trening, promenili su i svlačionicu... Srećna sam što sam ovde i što imam priliku da igram sa Radvanjskom i daću sve od sebe, trudiću se da se dobro zabavim i ako možemo da pobedimo. Nisam baš u treningu, jurim za devojčicom, ako je to trening onda dobro", rekla je Jankovićeva za srpske medije, među kojima je bio i B92.net.

Jelena nikada nije zvanično rekla zbogom tenisu, ali...

"Nedostaje kada gledam lep meč na stadionu, pa bih onda volela da budem u tim situacijama i da se takmičim. Da bih bila na tom nivou potrebno je dosta treniranja i odricanja, to nije baš da samo dođem i pobedim na iskustvo i talenat. To prosto ne može, pogotovo u ovim godinama. To takmičenje mi nekada ne nedostaje, a svake nedelje da se takmičim... Više sam porodičan čovek sada", objašnjava 37-godišnjakinja iz Beograda i nastavlja:

"Naprasno sam se povukla jer nisam stvarno znala situacija sa mojom povredom. Nisam znala koliko će to da traje i šta će se dešavati, pa sam ostavila vrata otvorena i godinu i po dana posle prestanka, posle poslednjeg meča na US Openu posle Kvitove ja sam bila u bolovima, nisam mogla da funkcionišem. Kako je vreme odmicalo nije bilo potrebno da govorim bilo šta, pomirila sam se sa sudbinom da ne mogu da se takmičim i da igram profesionalni tenis. Meni je zdravlje prioritet, pogotovo sada kada imam dete i njoj sam potrebna".

Što se tiče trenerskog posla, tu ostavlja vrata otvoreni,

"Dosta igračica me je pitalo da im budem trener, ali ne bih da otkrivam. Ja bih uvek volonterski pomagala i davala savete i otišla čak na neki turnir, ne da mi to bude posao, nego da ovako od srca pomognem i da prensem svoje znanje i iskustvo. Ne bih da to radim stalno, da putujem jer imam malo dete i njoj je potrebna nega i briga".

Jankovićevu smo pitali o tome koji bi meč želela da ponovi da može, a koji joj je ostao u najlepšem sećanju.

"Jedan od mečeva koji bih želela da ponovo odigram je finale US Opena protiv Serene kada sam izgubila, imala sam set loptu u drugom setu. Ne znam kako sam to izgubila, odjednom pad koncentracije i energije, par grešaka i sve se okrenulo na njenu stranu. Taj meč bih ponovila i osvojila bih Grend slem koji je moj omiljeni turnir jer sam odrasla na betonu i taj volim da igram. Možda bih zbog lepih sećanja želela da odigram ponovo meč kada sam pobedila u finalu u Moskvi protiv Zvonareve i kada sam obezbedila mesto broj 1 na WTA listi. Ne meč kao meč već zbog same situacije".


Pročitajte još Idol joj je Đoković, otac joj je zakucao preko automobila – ko je Ela Nala?

Popularna Džej-Džej kaže da prati tenis, ali ne toliko da bi mogla stručnog da iskomentariše dešavanja.

"To me svi pitaju, a ja nisam merodavna da komentarišem jer ne gledam dovoljno tenis. Pitaju me šta se promenilo od kada sam ja igrala, a ja stvarno ne znam. Pričam ovde gluposti (smeh) jer ne pratim, nemam vremena da pratim, da setim ispred TV sa malim detetom i da gledam. Od ovih devojaka koje su ostale u žrebu ja bih izdvojila Halep jer je najiskusnija i već je osvojila ovaj turnir u prošlosti. Mogla bi da osvoji titulu na znanje, iskustvo i lukavost", podvukla je Jelena Janković dugo iščekivani razgovor za srpske medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu