Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.10.2009.

13:49

Drogba: Mama me zvala 'maršal Tito'

Centarfor Čelsija Didije Drogba izjavio je za „San“ da je njegov nadimak u detinjstvu bio „Maršal Tito“.

Izvor: B92, Sun

Autor:B92, Sun

Default images

Drogbina majka Klotild bila je veliki obožavalac jugoslovenskog komunističkog vođe, Josipa Broza Tita, čiji je „borbeni duh i hrabrost“ želela i da prenese na svog sina, kada mu je davala nadimak. „Kada sam bila trudna sa Didijeom, postojao je jedan čovek koji je bio vođa Jugoslavije, Maršal Tito i ja sam ga cenila zbog njegovih vrlina i posvećenosti“, rekla je gospođa Drogba.

Volela sam ga puno zbog njegovog borbenog duha i zato smo ga zvali Didije Tito“, rekla je Klotild Drogba.

Posvećenost koju je Tito pokazivao kao lider Jugoslavije inspirisala je Drogbu da se bavi fudbalom, čak i kada su okolnosti bile protiv njega.

Kada je imao 11 godina, zbog finansijske krize koja je pogodila Obalu Slonovače, Drogba se preselio u Francusku sa svojim ujakom, Mišelom Gobom, profesionalnim fudbalerom.

Prvu prepreku pri bavljenju fudbalom imao je već u 13. godini kada su mu roditelji zabranili da trenira godinu dana, zbog toga što je ponavljao razred u školi.

Par godina kasnije, u 17. godini, ponovo je godinu dana bio van fudbalskog terena, ovaj put zbog slomljenog stopala na treningu.

Veliki proboj centarfor Obale Slonovače načinio je u svojoj 25. godini kada je iz Marselja prešao u Čelsi za 24 miliona evra i kada je postao velika zvezda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu