Nova vest
Tenis

Utorak, 31.01.2023.

18:30

"No-Vac No-Covid: Hvala ti za svaku suzu"

Ne prestaju pohvale na račun Novaka Đokovića posle njegovog osvajanja Australijan opena po 10. put u karijeri.

Izvor: SS

Autor: SS

EPA-EFE/James Ross

Stigao je do svog 22. grend slema u karijeri, a ujedno se i ponovo vratio na mesto broj jedan svetske rang liste.

Omaž Đokoviću i svemu što je prošao u prethodnih 13 meseci, dao je i čuveni španski pisac Huan Manuel de Prada.

Sve što je napisao u tekstu pod naslovom "No-Vac No-Covid" posebno ima na značaju jer De Prada dolazi iz zemlje Rafaela Nadala.

"Godinu dana nakon što je postao legenda, Novak Đoković (No-Vac No-Covid za prijatelje) postao je najuspešniji teniser u istoriji. Uradio je to u Australiji, da bi božja pravda lepše zasijala. A kao šlag na tortu, na tribinama je bio genocidni filantrop Bil Gejts. Đoković, koji je preuzeo ulogu univerzalnog žrtvenog jarca pred pokornom kukavičkom generacijom, nagrađen je za svu patnju koju je doživeo", piše Prada i dodaje:

"Nakon nadmoćne pobede, pokazao je na glavu, srce i m*uda, podigao je pogled ka nebu i zahvalio se Bogu. Zatim se zagrlio sa prijateljima i porodicom i rasplakao se. Ali Đoković nije imitirao one "peglače gaćica" koji pred kamerama plaču za svako sr*nje, već je izbegavao kamere, kako ga ne bi snimili dok plače. U tom vapaju predstavljeni smo svi mi koji smo pretrpeli progon i maltretiranje u poslednjih nekoliko godina - svi mi koji smo stigmatizovani od strane medija, maltretirani od strane vladara i gledani sa sumnjom od strane prijatelja i porodice. Hvala ti za svaku tvoju dragocenu suzu, Nole. Nijedna nije slučajno prolivena".

Nastavio je sa hvalospevima.

"Svaki ljubitelj tenisa zna da nikada nije postojao igrač sa takvim udarcima i takvim "mačijim" instinktom kao što je Đoković. Da se savlada tako žestok udarac kakav je zadobio pre godinu dana u Australiji, da ne dozvoli da ga udavi očaj ili bes, potrebna je snaga (glava), velikodušnost (srce) i hrabrost (m*da). Đoković se nije suočio samo sa rivalima, već i sa neprijateljskim spletom okolnosti koji su mogli biti prevaziđeni samo uz Božju pomoć. Bez sumnje mu je pomogao karakter koji je iskovan u strašnom detinjstvu, ali najveća pomoć došla je odozgo. Đoković to dobro zna, a znamo i mi koji smo plakali sa njim", napisao je Španac i zaključio:

"Iznenađujuće je to što se masa ne zapita kako to teniser od 35 godina pobeđuje bez izgubljenog seta 10-15 godina mlađe od sebe. To je isti razlog zbog kojeg proklet debeo čovek poput mene piše bolje od svih sistemskih pisaca u Španiji. Nismo dozvolili da nam se zatruje krv i duša, a Bog koji vidi u mraku nas nagrađuje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu