Nova vest
Tenis

Petak, 19.01.2018.

20:00

Vil Smit, 175 cm i šta Novakovi misle o Kirjosu i Nadalu

Pakleni četvrtak, kako su ga ovde najavili, bio je samo predigra za još topliji današnji dan – temperatura je išla i preko 40 stepeni.

Izvor: Nikola Đukić

Autor:Nikola Đukić

Vil Smit, 175 cm i šta Novakovi misle o Kirjosu i Nadalu
Photo by Michael Dodge/Getty Images

Ljudi su ponovo pokušavali da pronađu svaki način da se rashlade, opisane tehnike iz jučerašnjeg bloga su i dalje bile aktuelne, a svaka ograda pored terena usijana od toplote.

Jedna od njih bila je i ona oko terena broj 16, na kojem redovno trenira Novak Đoković, a srpski teniser nastavio je da se priprema za duel sa Albertom Ramos-Vinjolasom u trećoj rundi.

Dok je Đoković trenirao sa Aleksom Boltom, momkom koji neodoljivo podseća na Luiđija iz čuvene igrice "Super Mario" (bio i obučen u zeleno), naša malobrojna grupa pokušavala je da se zgura ispod jednog suncobrana i tako se delimično skloni "upekle zvezde".

Pored nas, sa uredno postavljenim peškirom, kao i svakoga dana, naslonjen na jednu od spomenutih ograda stajao je Eduardo Artaldi – menadžer Novaka Đokovića. Ne baš tako poznati bivši teniser je ovoga puta bio u bermudama i majici, popustio je pod naletima vrućine i morao da skine standardnu kombinaciju – košulja, džemper, sako.

Raspoložen je ćaskao o brojnim temama, a na red je došao i Nik Kirjos – čovek koji izaziva pažnju gde god da se pojavi.

"Igra fantastično. Kada je potpuno koncentrisan, jedan je od retkih koji može potpuno da parira Novaku, Rafi i Rodžeru. Ali je retko kada koncentrisan", kazao je kroz smeh.

Nešto kasnije Australijanac je vodio veliku borbu sa Žo-Vilfridom Congom na 'Rod Lejver areni', dobio je posle više od tri sata, a ako mene pitate, davno nije izgledao bolje. Fokusiran je, smiren u igračkom smislu i davno mu više nije stalo da pobeđuje – kada je tako, tvrdnja iz pasusa iznad je potpuno realna.

Specijalni gost tog meča bio je američki glumac Vil Smit koji je osvedočeni ljubitelj 'belog sporta'. Popularni "Princ sa Bel Era" je sa posebnog mesta sa terena pratio jedan od najatraktivnijih duela dosadašnjeg dela turnira.

Amerikanac je bio tolika atrakcija na najvećem stadionu u kompleksu da su mu, inače "ludi" australijski navijači, više skandirali nego samom Kirjosu. Ovaj mu je, videvši da se toliko priča o glumačkoj legendi, u svom stilu ponudio reket i mesto na velikoj pozornici.

Ako tenis igra kao što šutira penale, bolje što nije prihvatio.

Čekali smo da Novak završi razgovor sa izvesnim prijateljem iz Melburna, bilo je sve toplije, zbog čega niko nije trenirao u satu posle Đokovića – od 15 časova na programu je bio Rafael Nadal.

"Ah, to je Rafa, on može da trenira uvek. Od podneva do 16 časova, po najvećem suncu", dodao je Artaldi.

I verovatno jeste tako, najveći borac u svetu tenisa je poznat po svojoj neverovatnoj posvećenosti, ali u petak nije morao previše da zapinje. Pobedio je Damira Džumhura prepustivši mu samo pet gemova i tako obezbedio duel sa Dijegom Švarcmanom.

Neverovatan podatak je da će se 'Bik sa Maljorke' treći put u četiri duela susresti s protivnikom čija visina iznosi 175 i manje centimetara – Viktor Estrelja Burgos ima 173, Džumhur tačno 175, a Švarcman najniži sa 167 cm. Jedino je Leonardo Majer iskočio iznad konkurencije, barem po nekom parametru.

Koliku bi razliku pravilo da je naš Dušan Lajović iskoristio šanse i savladao omalenog Argentinca koji je na startu Ozi opena bio "na konopcima".

"Nije bezbedno", prokomentarisao je Nadal vremenske uslove i tako delimično podržao Đokovićeve apele upućene organizatorima prvog Grend slema u sezoni.

O tome ste već upućeni "Nikolinim slajsom", sledeći će se baviti ishodom njegovog duela sa Ramos-Vinjolasom, a ako je pratiti signale iz Melburna, nema sumnje da će biti pozitivan.

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu