Petak, 03.02.2023.

09:02

Sinonim za dobru fotku: Ovi gradovi su najbolji za objave na društvenim mrežama

Vreme je da se oprostite od praznične sete i ulepšate sebi dane nekim novim putovanjem. Za isto je potrebno planiranje, zato se pripremite da saznate koje gradove vredi posetiti.

Izvor: turistickeprice.hr

Sinonim za dobru fotku: Ovi gradovi su najbolji za objave na društvenim mrežama
Foto: Profimedia

U nastavku ćemo se potruditi da vas upoznamo sa gradovima koji obiluju prelepim prizorima koje možete objaviti na društvenim mrežama.

Džaipur, Indija

Očaravajući grad Džaipur, glavni je grad savezne države Rajasthan i ulaz u najblistaviju indijsku saveznu državu. Poznat je i kao “Ružičasti grad” jer su gotovo sve zgrade u boji terakote. Za to je zaslužan princ Maharaja Savai Ram Sing, koji je želeo da zadivi princa Alberta prilikom njegove posete 1976. godine, kako bi mu iskazao toplu dobrodošlicu, obojio je ceo grad.

Ukolčiko se nađete u Indiji, bila bi velika šteta kada biste preskočili posetu ovom gradu, koji je zapravo suština posete Indiji.

Putnici mogu rezervisati obilazak grada tokom kojeg će obići sve prelepe ulice Džaipura, prilikom čega će uživati u divotama ali i savršenim mestima za fotografisanje.

Buenos Ajres, Argentina

Otputujte u živahni Buenos Ajres, koji je smešten na zapadnoj obali reke Rio de la Plata. Obavezno posetite četvrt La Boca, doslovno “usta” glavnog grada Argentine. U ovoj lokalnoj četvrti uske su uličice obrubljene kaleidoskopom živo obojenih limenih kućeraka, koje se često prikazuju kao simbol Buenos Ajresa. Uputite se u znamenitu ulicu El Caminito i uživajte u fotografisanju moćnih grafita, ulične umetnosti, uličnih svirača i plesača tanga.

Kejptaun, Južna Afrika

Iskusite spoj kultura, kuhinja i prizora u prekrasnom gradu Kejptaun. Razmaziće vas bogatstvo njegovih prirodnih divota, umetnosti, dizajna i kulture. Očekujte sve u ovom gradu – od snežno belih plaža do ljubičastih zalazaka sunca, pogleda na zelene planine i živopisno obojenih kuća u četvrti Bo-Kaap, koja je zahvaljujući duginim bojama poznata kao jedno od najzanimljivijih mesta za fotografisanje

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

1 d

Podeli: