Mačor zelene boje - u čemu je tajna? (VIDEO)

Jedan bugarski mačak zbunjivao je javnost ne samo zbog svog ponašanja, već i zbog boje svojeg krzna, koje je zeleno. Čini se da je fenomen napokon pronašao objašnjenje.

Izvor: Izvor: Dnevni avaz

Subota, 06.12.2014.

20:13

Default images

Lokalno stanovništvo bugarskog grada Varna na početku je pomislilo da je reč o čistom slučaju zlostavljanja životinja, pa su čak otvorili i fejsbuk grupu pomoću koje su pokušali pronaći krivca za to. Rešenje misterija daleko je jednostavnije.

Nestašni je mačak spavao na gomili sintetičke boje u jednoj garaži, a reč je naravno bila o zelenoj boji. Veruje se da je boja s vremenom prekrila čitavo krzno tog mačka, prenosi Independent, dajući mu nesvakidašnji izgled.

U pitanju je boja koja se pranjem ne skida pa svako novo spavanje na istom mestu tog mačka čini sve zelenijim, a mnogi su ga prozvali i radioaktivnim mačkom. Zbog neobične boje, naravno.

Nije poznato da li taj mačak ima vlasnika ili je samo još jedan od lutalica po ulicama Varne, trećeg najvećeg grada u Bugarskoj, koji je smešten na crnomorskoj obali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: