2CELLOS u rasprodatoj Areni održali oproštajni koncert

Svetski poznati muzički virtuozi 2Cellos su sinoć održali oproštajni koncert u rasprodatoj Štark areni. Kao što su i obećali, pokazali su najbolje što znaju i oduševili beogradsku publiku, tako da su mnogi zaključili da je ovo bio njihov najbolji koncert u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2022.

12:51

2CELLOS u rasprodatoj Areni održali oproštajni koncert
Foto: Simone di Luca

Izveli su 22 instrumentalne verzije svetskih pop i rok hitova i filmske muzike, a ulogu pevača je preuzela publika, koja ih je za svaku numeru nagradila ovacijama. Stjepanovo i Lukino energično izvođenje su pratili i vrhunski scenski i pirotehnički efekti, a podršku u izvođenju rok hitova im je, kao i uvek, dao fenomenalni bubnjar Dušan Kranjc.
Foto: Simone di Luca
Publiku su uveli u nastup laganim, klasičnim kompozicijama, a potom je usledila eksplozija energije i oduševljenja publike. Ređali su se hitovi poput "With or Without You" (U2), "Smooth Criminal" (Majkl Džekson), "Thunderstruck" (AC/DC), "I Can’ Get No Satisfaction" (The Rolling Stones), "You Shook Me All Night Long" (AC/DC), "Sweet Child of Mine" (Guns N’ Roses), "Livin On a Prayer" (Bon Jovi) i mnogi drugi.
Foto: Simone di Luca
Između pesama momci su se šaljivim komentarima obraćali publici, a Stjepan je u jednom trenutku sišao sa bine i svirajući se prošetao kroz oduševljenu publiku. Na kraju koncerta Arena se orila dok je više od 15.000 ljudi pevalo "Hallelujah" Leonarda Koena, što je izazvalo jake emocije i kod muzičara i kod publike, pa i suze.

Duo 2Cellos, koji čine Stjepan Hauser i Luka Šulić, na najlepši način su izveli oproštajni koncert za pamćenje pred beogradskom publikom, a oproštajnu svetsku turneju završavaju krajem godine u Australiji i Novom Zelandu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: