Počinje proleće na Radiju B92

Radio B92 ove godine obeležava svoj 25. rođendan, a naša prolećna šema, koja počinje 10. februara, biće posvećena obeležavanju ovog jubileja.

Izvor: B92

Utorak, 04.02.2014.

12:01

Default images

I to, kako kroz progam, tako i kroz kampanje i aktivnosti radija van studija.

Za početak, slušaocima smo pripremili nove programe – Uzbudilnik, jedan od najpopularnijih regionalnih jutarnjih programa koji će se prvi put predstaviti nacionalnoj publici, i to iz našeg studija u Novom Sadu, kao i autorski program omiljene i kontroverzne Une Senić, Zini da ti kažem.

Pod sloganom “Dobar radio”, ovog proleća u fokus stavljamo ne samo programske, kulturne i društvene vrednosti na kojima je naš radio osnovan pre četvrt veka, već i sasvim novi programski angažman usmeren ka promovisanju filantropije i društvene odgovornosti.

Daško Milinović i Mladen Urdarević, uz koje ćete se buditi radnim danima između 6 i 9, i Una Senić ojačavaju postojeći tim radija B92, koji je zasnovan na autentičnim, jakim autorima, jasnim stavovima, često provokativnim, a obavezno originalnim sadržajima.

Dnevni program, Šifra Radio, predstavlja novu voditeljku, Milicu Stanisavljević, koja će uz Mišu Stojiljkovića biti vodič kroz sva aktuelna dnevna dešavanja i najbolju novu muziku, animirajući slušaoce da se uključe u neku od brojnih akcija B92 i tako pomognu ugroženim pojedincima i grupama.
Una Seniæ
Muzički program ostaje prepoznatljiv deo radija B92 – Pavle Veljković sa mnoštvom novih rubrika i propusnica za sva najveća muzička dešavanja slušaoce očekuje u emisiji Stand baj od ponedeljka do četvrtka, dok su vikendi rezervisani za eklektičnu muzičku selekciju naših dugogodišnjih autora – od Žikice Simića, Gorana Terzića, Bojana Đorđevića i Milića Bugarčića koji slušaocima nastavljaju da otkrivaju čaroliju rokenrol, soul, ritam i bluz muzičke lektire, do Tijane T, Marka Nastića, Flipa i MKDSL-a i Vlade Janjića,omiljenih i trenutno najpopularnijih didžejeva iz klupskih prostora.

Želja našeg muzičkog programa ostaje nepromenjena – otvaramo prostor novim, talentovanim domaćim muzičarima, promovišemo popularnu rokenrol i pop muziku, pratimo trendove, ali se trudimo i da ih kreiramo, te da za svoje slušaoce otkrijemo najbolju novu muziku i buduće muzičke superstarove.

Informativni program će opravdati dosadašnje poverenje slušalaca i epitete najuticajnijeg i najslušanijeg ovog proleća, posebno imajući u vidu izazove koje donosi predstojeća izborna kampanja. Pored redovnih programa – Jutarnjeg dnevnika, Kažiprsta, Dnevnika u 5 – kao i saradnje sa Radiom Slobodna Evropa, slušaocima pripremamo mnoštvo specijalnih političkih sadržaja kroz koje ćemo se truditi da opravdamo slogane našeg Informativnog programa – Da vam sve bude jasno i Saznajte poslednju vest prvi!

Kao posebna podrška angažovanom i istraživačkom novinarstvu, ali i podsticaj mladim i budućim novinarima, radio B92 ovog proleća raspisuje i konkurs za nagradu “Zoran Mamula”, namenjen najkvalitetnijem emitovanom radio prilogu
Milica Stanisavljeviæ (Foto: Nebojša Babiæ)
Kultura je nezaobilazan segment programa radija B92 – pored rubrika Kul minut i Kul sat u okviru kojih pratimo najznačajnija dešavanja iz umetnosti, na program se vraćaju i autorke Mia David i Jelena Đurović, sa svojim autorskim projektima Život kao takav i Agit-pop. Kao i u prethodnoj sezoni, predstavljaće najznačajnije umetnike i kulturne javne radnike, ekskluzivne goste, uz čiju pomoć će preispitivati naše okruženje, navike i očekivanja publike, kulturno-umetničku produkciju.

Prolećna programska šema radija B92 i ovog puta za cilj ima da afirmiše radio kao medij, da slušaoce podstakne na razmišljanje, da otvori prostor za javnu debatu i ponudi sadržaje koji su jedinstveni na ovdašnjem medijskom tržištu.

U susret 15. maju očekujte radio B92 na najneverovatnijim mestima, očekujte mnoštvo uzbudljivih, interaktivnih sadržaja, spremite se da budete aktivan deo našeg programa i da zajedno sa nama proslavite naš 25. rođendan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: