Ponedeljak, 13.02.2006.

09:01

Smederevo – drugi krug za DS i DSS

Prema nezvaničnim informacijama, u drugi krug izbora za predsednika opštine u Smederevu idu predstavnici DSS-a i DS-a.

Izvor: B92, Beta

Default images

Zajednički kandidat Demokratske stranke i SPO-a Predrag Umičević, kako je saopštio Izborni štab te stranke, osvojio je 7.627 glasova. Prema istim podacima, na drugom mestu je kandidat DSS Saša Radosavljević, sa 6.195 glasova, a na trećem mestu kandidat Srpske radikalne stranke Dragan Čolić, koji je dobio 5.999 glasova.

Opštinska izborna komisija trebalo bi da u utorak objavi prve rezultate, a Liberalno demokratska partija je danas uložila prigovor da je na dva biračka mesta prekršen izborni zakon.

U Žitorađi ostaje predsednik iz NS

U Žitorađi predsednik opštine Staniša Đokić iz Nove Srbije ostaće i dalje na toj funkciji, pošto je na večeras završenom referendumu protiv njegove smene glasalo 75,6 odsto birača te opštine. Za opoziv Đokića glasalo je 23,3 odsto građana, što je manje i od 2.000 prikupljenih potpisa koliko je bilo potrebno za raspisivanje referenduma.

Inicijator raspisivanja referenduma bila je grupa građana, a njih su podržale gotovo sve političke partije u opštini bez obzira da li su opozicione ili ne. Inicijativu su podržale Demokratska stranka Srbije, Demokratska stranka, Socijalistička partija Srbije, Srpska radijalna stranka, Srpski pokret obnove i druge.

Za smenu Đokića bilo je 23 od 31 odbornika u Skupštini Žitorađa, a uz predsednika su ostale Nova Srbija, Socijaldemokratija i Udruženje "Sloboda". Smena Đokića zatražena je, kako je navedeno, zbog nezakonitih radnji, nepotizma, nenamenskog trošenja sredstava i samovolje predsednika opštine. Đokić je ponovio uspeh niškog gradonačelnika Smiljka Kostića, takođe člana Nove Srbije, koji je nedavno ubedljivo pobedio na refenrendumu o smeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: