Ponedeljak, 08.01.2024.

12:25

Vučević objavio sa kim će SNS pregovarati o formiranju Vlade

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je danas da će SNS tražiti mandat za formiranje Vlade Srbije.

Izvor: B92

Vučević objavio sa kim će SNS pregovarati o formiranju Vlade
FOTO TANJUG/ STARHINJA AÆIMOVIÆ/ nr

Kako je kazao, iako će imati većinu u Skupštini Srbije, ovu stranku čekaju razgovori sa eventualnim koalicionim partnerima, pre svega, Savezom vojvođanskih Mađara, bošnjačkim strankama i Socijalističkom partijom Srbije.

"Imaćemo sigurno 129, a možda i 130 mandata, što je dovoljno za većinu u Skupštini Srbije i mislim da ćemo ići sa konceptom inkluzivnog pristupa odnosno da pozovemo, pre svege, Savez vojvođanskih Mađara, bošnjačke stranke, a razgovaraćemo i sa Socijalističkom partijom Srbije, možda i sa nekim drugim, da vidimo ko deli iste vrednosti", rekao je Vučević gostujući na TV Pink.

Govoreći o rokovima za formiranje institucija posle izbora, rekao je da kada Republička izborna komisija proglasi da su okončani izbori i da više nema prigovora, teče rok od 30 dana za konstituisanje Narodne skupštine.

Od dana konstituisanja Narodne skupštine rok za formiranje Vlade Srbije je 90 dana.

Kada je reč o protestima i zahtevima za ponavljanje izbora rekao je da će oni koji protestuju izgleda da nam pokvare i doček Srpske nove godine.

"Pravili su haos 13. decembra, izgleda će i 13. januara, ali dokle god su protesti bez nasilja i bez napada na druge ljude i institucije, neka protestuju, imaju prava da se okupljaju", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: