Sreda, 01.11.2023.

15:00

Vučić se obratio nakon raspisivanja izbora: "Živimo u vremenima koja su teška za ceo svet" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspustio je Narodnu skupštinu i raspisao vanredne parlamentarne izbore za 17. decembar 2023. godine.

Izvor: B92

Vučić se obratio nakon raspisivanja izbora:
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic, File

On se nakon toga obratio građanima na svom instagram profilu.

"Poštovani građani Srbije, želim vam srećne izbore. Živimo u vremenima koja su teška za ceo svet. U vremenu globalnih izazova, ratova i sukoba. U vremenu u kojem je neophodno da svi budemo ujedinjeni u borbi za očuvanje vitalnih, nacionalnih i državnih interesa Republike Srbije. U vremenu u kojem ćemo biti pod brojnim pritiscima, kako zbog našeg odnosa prema Kosovu i Metohiji, tako i zbog drugih regionalnih i svetskih pitanja.

Veoma je važno da Srbija sačuva mir i stabilnost, ali i da sačuva unutrašnju koheziju i pokaže svu demokratičnost. Rekao bih da je ova kampanja prilika da na civilizovan način predstavimo građanima različite ideje, programe, različite politike koje treba da se takmiče, ali koje nikada i nijednog trenutka neće ugroziti naše vitalne, državne, narodne i nacionalne interese. Želim svim učesnicima u predstojećoj kampanji dobar rezultat u predstavljanju svojih ideja i političkih ciljeva.

Želim im da sve to čine na demokratski i civilizovan način. Za građane Srbije je važno da najbolji pobede, da najbolji programi i ideje pobede. Uveren sam da i ovim izborima učvršćujemo demokratiju u našoj Srbiji, i istovremeno obezbeđujemo siguran put u budućnost našoj deci i zemlji. Živela Srbija, neka su vam srećni izbori", poručio je Vučić građanima Srbije nakon raspisivanja izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: