Teško Rusima: "Pogođeni su, jako"

Rusija nema dovoljno municije domaće proizvodnje koja joj je neophodna u ratu u Ukrajini, rekli su zapadni zvaničnici, govoreći uz uslov da ostanu anonimni.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2024.

08:40

Teško Rusima:
Ilustracija: Shutterstock/Grzegorz Pedzinski

Ruska vojna industrija se takođe bori sa uticajem sankcija, rekli su zvaničnici, dodajući da "nemogućnost Rusije da pristupi zapadnim komponentama podriva mogućnost Moskve da napravi nove sisteme i popravi stare", navodi Rojters.

"Proizvodnja ruske municije ne ispunjava potrebe rata u Ukrajini. Sankcije pogađaju rusku vojnu industriju vrlo jako, izazivajući joj ozbiljna kašnjenja i velike troškove", rekli su zvaničnici sa Zapada.

Ocena situacije zapadnih zvaničnika dolazi u vreme kada rat u Ukrajini ulazi u treću godinu a Rusija beleži uspeh na bojnom polju nakon osvajanja Avdejevke, kao i usled upozorenja da Ukrajina ostaje bez municije, piše britanska novinska agencija.

Pročitajte još:

Nestašica municije u Rusiji?

Manjak municije: Zapad prelazi na "ratnu industriju"?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: