Svet

Petak, 27.01.2023.

09:23

Nestašica municije u Rusiji?

Tvrdnje Kijeva i pojedinih Zapada medija o tome da ruska vojska nema dovoljno granata nisu tačne, rekao je Sergej ČemezovSergej Čemezov.

Izvor: Sputnjik

Nestašica municije u Rusiji?
Foto: shutterstock, MoreThanPicture

"Razgovori koji danas vode naši protivnici o tome da Rusiji navodno ponestaje raketa, projektila i ostalog su potpune besmislice. Po nalogu Ministarstva odbrane nekoliko puta smo povećali proizvodnju municije", rekao je generalni direktor državne korporacije „Rosteh“ Sergej Čemezov za Sputnjik.

On je istakao da se tokom specijalne vojne operacije zaista troši veliki broj municije svih vrsta – meci, artiljerijske i tenkovske granate, rakete.

Ranije je američki list "Njujork tajms" pisao da Rusija navodno kupuje milione artiljerijskih granata i raketa u Severnoj Koreji.

Prema pisanju lista, to ukazuje na činjenicu da su sankcije "ozbiljno ograničile lance snabdevanja i da su primorale Moskvu da se po pitanju vojnih nabavki obrati otpadničkim režimima".

Međutim, ruski ekspert Aleksej Leonkov istakao je da su takve vesti deo informacione kampanje. On je istakao da je poslednjih godina obnovljena čak i municija u skladištima – granate koje su skladištene još u sovjetsko vreme zamenjene su novim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – otimaju: Rusija uzvraća udarac

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o postupku nadoknade štete Rusiji i centralnoj Banci Rusije "izazavane neprijateljskim delovanjem SAD" koji predviđa da Moskva može da zapleni američku imovinu u Ruskoj Federaciji.

13:14

26.5.2024.

1 d

Podeli: