Vesti -

Nestašica municije u Rusiji?

Tvrdnje Kijeva i pojedinih Zapada medija o tome da ruska vojska nema dovoljno granata nisu tačne, rekao je Sergej ČemezovSergej Čemezov.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: shutterstock, MoreThanPicture
Foto: shutterstock, MoreThanPicture

"Razgovori koji danas vode naši protivnici o tome da Rusiji navodno ponestaje raketa, projektila i ostalog su potpune besmislice. Po nalogu Ministarstva odbrane nekoliko puta smo povećali proizvodnju municije", rekao je generalni direktor državne korporacije „Rosteh“ Sergej Čemezov za Sputnjik.

On je istakao da se tokom specijalne vojne operacije zaista troši veliki broj municije svih vrsta – meci, artiljerijske i tenkovske granate, rakete.

Ranije je američki list "Njujork tajms" pisao da Rusija navodno kupuje milione artiljerijskih granata i raketa u Severnoj Koreji.

Prema pisanju lista, to ukazuje na činjenicu da su sankcije "ozbiljno ograničile lance snabdevanja i da su primorale Moskvu da se po pitanju vojnih nabavki obrati otpadničkim režimima".

Međutim, ruski ekspert Aleksej Leonkov istakao je da su takve vesti deo informacione kampanje. On je istakao da je poslednjih godina obnovljena čak i municija u skladištima – granate koje su skladištene još u sovjetsko vreme zamenjene su novim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.