Simens ispunio očekivanja

Nemačka kompanija Simens, lider na svetskom tržištu elektronike i elektrotehnike, saopštila je da će zadržati celogodišnju prognozu profita.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2015.

14:19

Default images
Foto: Beta/AP

Rezultati iz prvog poslovnog kvartala bili su u skladu sa očekivanjima.

"Poslovanje u većini naših sektora ispunilo je očekivanja", rekao je izvršni direktor kompanije Džo Kezer, a prenela agencija Frans pres.

Poslovna godina Simensa traje od oktobra do septembra, a u tri meseca zaključno sa decembrom neto profit smanjen je 25 odsto na 1,09 milijardi evra. Nove narudžbe smanjene su 13 odsto na 18,01 milijardu evra, a prihodi su istovremeno uvećani tri odsto na 17,41 milijardu evra.

"Verujemo da će poslovno okruženje u 2015. biti složeno, delom zbog geopolitičkih tenzija", navodi firma, dodajući da očekuje da će, do kraja poslovne godine, vrednost narudžbi premašiti ukupne godišnje prihode.

Simens za poslovnu 2014/15. prognozira rast neto profita po akciji od 15 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: