"Korola" najprodavanija na svetu

U svetu je u 2013. godini prodato 1,22 miliona automobila marke "tojota korola", što je povećanje od pet odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.04.2014.

10:58

Default images

Taj model automobila je bio najprodavaniji u svetu prošle godine, navodi se u saopštenju i dodaje da podaci o prošlogodišnjoj prodaji potvrđuju višegodišnju popularnost "korole" u oko 150 zemalja sveta.

"Titula najprodavanijeg modela na svetu govori o zadovoljstvu i odanosti naših kupaca, kao i o emocijama koje gaje prema 'koroli' i Tojoti", izjavio je potpredsednik i generalni direktor Tojota grupacije, Bil Fej.

Ukupna prodaja "korole" širom sveta od trenutka predstavljanja modela 1966. godine, do februara 2014. dostigla je 40,72 miliona automobila, čime je taj model stekao titulu najprodavanijeg automobila svih vremena.

Institut za sigurnost na putevima (IIHS) proglasio je "korolu" najsigurnijom kupovinom u 2013. godini, a taj automobil je dobii i pet zvezdica za sveukupnu sigurnost od tela državne uprave "Highway Traffic Safety" (NHTSA).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: