Svet

Petak, 01.03.2024.

17:29

Bugarska prekinula uvoz nafte iz Rusije

Bugarska je danas zaustavila uvoz nafte iz Rusije u okviru embarga Evropske unije zbog rata u Ukrajini, objavio je bugarski onlajn-list Novinite.

Izvor: Tanjug

Bugarska prekinula uvoz nafte iz Rusije
Ilustracija: Depositphotos/rihardzz

Evropska unija je krajem 2022. godine odobrila Bugarskoj dvogodišnje izuzeće od embarga na rusku naftu, za koje je bilo planirano da traje do kraja 2024. godine.

Bugarski parlament je, međutim, u decembru izglasao da se uvoz ruske sirove nafte obustavi pre roka, počev od 1. marta 2024. godine, prenose Novinite.

Stručnjaci iz industrije predviđaju da ovaj potez neće izazvati skok cena goriva u Bugarskoj.

Rojters je prošle nedelje preneo komentare trgovaca naftom da će Bugarska zameniti uvoz iz Rusije naftom iz Kazahstana, Iraka i Tunisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

22 h

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

6 h

Svet

Oglasila se Rusija: "Biće promena"

Izmene poreskog zakona u Rusiji, koje je predložilo ministarstvo finansija te zemlje, uticaće na donošenje odluke o određivanju referentnih kamatnih stopa, objavila je Ruska centralna banka, a preneo je danas Interfaks.

22:16

29.5.2024.

19 h

Podeli: