Iscurilo više od polovine – bez gasa do kraja nedelje VIDEO

Više od polovine gasa u oštećenim gasovodima Severni tok 1 i 2 isurilo je iz cevi.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2022.

09:00

Iscurilo više od polovine – bez gasa do kraja nedelje VIDEO
EPA-EFE/Danish Defence Command

Procenjuje se da će preostale količine iscuriti do nedelje, izjavio je šef danske agencije za energetiku Kristofer Bocau, prenosi Rojters

Curenja iz ovih cevovoda otkrivena su u ponedeljak nakon što su regisrovane eksplozije na nekoliko lokacija u danskim i švedskim vodama. Evropska unija i NATO smatraju da je uzrok tih incidenata sabotaža.

Danska policija je takođe pokrenula istragu o ovom slučajui i sarađuje sa policijskim vlastima Švedske i Nemačke, rekla je šefica policije u Kopenhagenu An Tones na brifingu za novinare.

U cevima gasovoda Severni tok 1 i 2 bilo je ukupno 778 miliona kubnih metara prirodnog gasa, što odgovara ekvivalentu godišnje emisije CO2 u Danskoj od 32 posto, navodi se u saopštenju Agencije za energetiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: