Američke kompanije vape za radnicima

Tražnja američkih poslodavaca za radnicima naglo je skočila u januaru, budući da je na kraju meseca ukupan broj oglašenih radnih mesta iznosio 6,3 miliona

Svet

Izvor: B92

Petak, 16.03.2018.

17:57

Američke kompanije vape za radnicima
(Foto: Thinkstock)

Najviše u 17 godina otkako se vodi ova evidencija.

Ministarstvo za rad je saopštilo da je broj oglasa o novim radnim mestima porastao za 645.000 u januaru, što je najveći mesečni rast u dve godine, prenosi agencija AP.

Povećan je i broj ljudi koji su dobili posao, dok je broj otpuštenih Amerikanaca smanjen u januaru u odnosu na prethodni mesec. Visoka tražnja za radnicima dolazi u uslovima najniže stope nezaposlenosti u 17 godina, koja se spustila na 4,1 posto.

Izveštaj pokazuje da je ukupno zapošljavanje povećano u mnogo manjem obimu nego što je oglašeno novih radnih mesta, što ukazuje na to da poslodavci imaju teškoće u pronalaženju kadrova koji su im potrebni.

To bi moglo da pojača pritisak na kompanije da povećaju plate kako bi privukle više kandidata za posao, ocenjuje AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: