Srbija

Četvrtak, 13.09.2018.

08:24

Nova italijanska fabrika, samo u Vojvodini ih je već 70

U Zrenjaninu je otvorena prva fabrika italijanskog preduzeća GLM Group u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Nova italijanska fabrika, samo u Vojvodini ih je već 70
Foto: Thinkstock

Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo svečano je otvorio fabriku italijanske kompanije specijalizovane za proizvodnju mehaničkih delova za automobilski sektor.

GLM trenutno zapošljava 68 radnika, sa ciljem da ih u narednim godinama bude više od 100, navodi se u saopštenju Ambasade Italije.

Trgovinska razmena između dve zemlje, navodi se u saopštenju, dostigla je prošle godine 3,9 milijardi evra, dok statistike pokazuju da će ove godine, po prvi put, ona dostići četiri milijarde, što je 11 odsto ukupne trgovinske razmene Srbije sa inostranstvom.

Ambasador Karlo Lo Kašo je istakao da italijanska preduzeća u Srbiji beleže značajno prisutvo u više sektora kao što su tekstilni sektor, automobilski, u bankarskom i osiguravajućem, ali i u metalurškom i poljoprivrednom.

"Naša snaga ogleda se u tome što možemo da podelimo italijanski ekonomski model sa srpskim menadžmentom i radnicima. Ovde smo da zajednički dodjemo do ideja i rešenja za budući razvoj i prosperitet", poručio je ambasador Italije.

U Zrenjaninu se ambasador sreo sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem a nakon toga je posetio druga italijanska preduzeća prisutna u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju.

U Vojvodini posluje više od 70 italijanskih kompanija, sa oko 11.000 zaposlenih, što je, kaže se, dodatni pokazatelj činjenice da ekonomski odnosi predstavljaju odlučujući aspekt strateškog partnerstva izmedju Srbije i Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: