Srbija

Sreda, 12.09.2018.

14:15

Ne samo istog dana, Lidl u Srbiji počinje u isti minut

Kompanija Lidl najavila je da će do kraja godine otvoriti prve prodavnice u Srbiji i da je do sada zaposlila 1.500 ljudi.

Izvor: B92

Ne samo istog dana, Lidl u Srbiji počinje u isti minut
Foto: EPA/SHAWN THEW

Kako je novinarima kazala rukovoditeljka korporativnih komunikacija Lidla Srbija Martina Petrović, poznato je da će odabrane prodavnice početi da rade ne samo istog dana, već istog minuta.

"Poznata je politika Lidla kada počinje poslovanje na nekom tržištu da sve prodavnice otvara u istom danu i ne samo to, one će biti otvorene u istom satu, u istom minutu", navela je Petrovićeva.

Broj maloprodajnih objekata koji će biti istovremeno otvoren, međutim, i dalje nije obelodanjen, kao ni tačan datum.

"Ono što mogu da kažem jeste da to svakako neće biti konačan broj i da ćemo nastaviti ulaganje u širenje maloprodajne mreže u Srbiji i nakon otvaranja prvih objekata", kazala je Petrovićeva.

Prema njenim rečima, broj zaposlenih je znatno porastao i sada već iznosi 1.500 ljudi.

Petrovićeva je naglasila da Lidl nije supermarket već savremeni diskont koji će biti prodavnica za sve i svakog i koji nudi jedinstveno iskustvo kupovine, kao i najbolji odnos cene i kvaliteta. Istakla je da je Lidl više od povoljne cene jer se veoma vodi računa o kvalitetu proizvoda, zbog čega su brojna i kontinuirana testiranja proizvoda.

Kompanija Lidl otvorila je svoju prvu prodavnicu 1973. godine u Nemačkoj, a interesantno je da je Diter Švarc koji ju je otvorio, i nakon 45 godina na čelu kompanije.

Prva prodavnica van Nemačke otvorena je 1990. godine, kada je i počela ekspanzija maloprodajnog trgovinskog lanca koji sada posluje u 28 zemalja, ima 10.500 prodavnica i za koji radi 260.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: