Srbija

Subota, 11.10.2014.

09:11

Srbija: Dobio otkaz zbog Fejsbuka

Poverenik ASNS i magacioner Fabrike železničkih vozila "Želvoz“ Goran Stanić dobio je otkaz zbog "Fejsbuka“.

Izvor: Novosti

Default images

U rešenju o prestanku radnog odnosa, navodi se, da je Stanić učinio povredu radne obaveze jer je, "na društvenoj mreži ‘Fejsbuk’, na svom profilu, objavio odluku o prihvatanju najpovoljnije ponude proceniteljske kuće čije saopštavanje je protivno poslovanju fabrike i šteti njenim interesima i ugledu“.

Navodi se takođe da je na profilu objavio i skeniranu krivičnu prijavu protiv direktora Milorada Stojkovića u kojoj su iznete neistine o navodnim zloupotrebama direktora tokom procedure izbora procenitelja, prenose Novosti.

Sindikalac tvrdi da je otkaz nezakonit.

"Ne mislim da sam prekršio zakon objavljivanjem odluke. To nije poslovna tajna, to je javna odluka. Mislim da je ovo nečiji hir zbog mog sindikalnog delovanja. Čak u rešenju nisu ni naveli da sam predsednik ASNS, već samo magacioner", kaže Goran Stanić.

Otkaz mu je dat u vreme dok je bio na bolovanju, navodi Stanić. Rešenje je potpisao direktor Zaštitne radionice, a ne generalni direktor. Stanić je, inače, u avgustu dobio opomenu pred otkaz zbog povrede radne obaveze.

"Opomenu pred otkaz sam dobio jer sam, u vreme dok sam bio na plaćenom odsustvu, došao u fabriku i na oglasnoj tabli okačio saopštenje Sindikata", rekao je Stanić. Foto: arztsamui/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ništa od dogovora: Ukrajina na kolenima

Ukrajinska vlada nije uspela da postigne dogovor sa kreditorima tokom prve runde pregovora o restrukturiranju, odnosno poboljšavanju uslova za vraćanje međunarodnog duga od 20 milijardi dolara.

17:53

17.6.2024.

1 d

Svet

U njihove ruke odlaze i vojni avioni

Zbog velike potražnje za stručnjacima za održavanje vojnih aviona nemačka avio kompanija Lufthanza nedavno je osnovala odeljenje LHT-Difens, osnosno pristala je na prekvalifikaciju i usavršavanje radnika iz drugih oblasti.

14:18

18.6.2024.

19 h

Podeli: