Delez: U Srbiji se dobro jede

Belgijski trgovinski lanac Delez jača poslovanje i investicije u Srbiji i, uprkos složenoj ekonomskoj situaciji, vidi znakove porasta prodaje.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

17:35

Default images
Foto: Tanjug

Predsednik ove kompanije Frank Miler i finansijski menadžer Pjer Buši su saopštili da je kompanija u svojoj prodajnoj mreži u SAD, Belgiji i Luksemburgu, kao i Grčkoj, Rumuniji, Srbiji i Indoneziji u prošloj godini ostvarila rast prihoda od šest odsto, uz ukupnu dobit od 762 miliona evra, najviše zahvaljujući prometu u prodajnoj mreži u Americi.

Kompanija Delez, po rečima Milera i Bušija, očekuje bolje poslovanje u Grčkoj i Srbiji, iako je u tim zemljama ekonomsko-socijalna situacija teška, i zato je već prionula na obnovu samoposluga i svih drugih prodajnih objekata, uz nove proizvode i delom pristupačnije cene.

U Rumuniji Delez ima dosta uspeha i otvorio je 114 novih prodavnica, a vidan značaj pridaje nedavnom otvaranju regionalnog distributivnog centra u Srbiji, u Staroj Pazovi, u koji je uloženo 50 miliona evra i zaposleno 500 radnika.

Ccelnici Deleza su istakli da u ovoj godini očekuju dalje pospešenje poslovanja, uz obnovu Maksi samoposluga, otvaranje novog Tempo prodajnog centra u aprilu, nastavak uvođenja manjih prodavnica po sistemu "šop end gou".

Na pitanje šta je bilo presudno da Delez ostane i jača poslove u Srbiji, a povukao se iz Albanije, Bosne, Crne Gore i Bugarske, finansijski menadžer Buši je agenciji Beta rekao da su to pre svega bolji uslovi, mogućnost da se pospeši konkurentnost i ukupno 14 odsto tržišta koje kompanija ima u Srbiji.

"U Srbiji su dobri proizvodi i dobro se jede", primetio je uz osmeh Buši.

U poslednja tri meseca 2014. je Delez, po njegovim rečima, zabeležio bolje rezultate u Srbiji i očekuje još bolje poslovanje već u prvim mesecima ove godine.

U malom izložbenom salonu u sedištu kompanije Delez, gde su saopšteni rezultati poslovanja, mogli su se videti proizvodi koji se prodaju u SAD, Belgiji, Grčkoj, Rumuniji i Srbiji, uključujući rakiju dunjevaču, kopaonički kajmak, pakovanje svežih malina iz Srbije, dugotrajno srpsko mleko.

Delez u Srbiji ima ukupno 390 prodajnih objekata tipa Tempo, Maksi, Šop end gou i zapošljava 10.800 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

14 h

Podeli: