"Uštede veće nego što se očekivalo"

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički kaže da su uštede postignute zabranom zapošljavanja u javnom sektoru veće nego što se očekivalo.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

13:08

Default images

Udovički je novinarima u Beogradu kazala da je u toku podrobna analiza u kojem sektoru ima viška, a gde manjka zaposlenih, i da će rezultat biti poznat tokom proleća.

"Ne želim da pričam o ciframa, ali te cifre svakako nisu astronomske kao što se govorilo", rekla je Udovički upitana da li postoje precizniji podaci o višku zaposlenih u javnom sektoru.

Navela je da se sa svim sektorima detaljno razgovora i analizira.

"Razmatramo kako to, na primer, jedna opština može da funkcioniše sa osam zaposlenih po glavi stanovnika, a nekoj treba 16", dodala je Udovički.

Ona je istakla da se prvi put posle nekoliko decenija detaljno ispituje koje su institucije potrebne i koliko treba da ih bude.

Udovički je napomenula da je taj zadatak Ministarstvo dobilo i aranžmanom koji je potpisan s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

"Treba da se pozabavimo kvalitetom rada državne uprave i time da li trošimo kako treba", izjavila je ministarka.

U Palati Srbija predstavnici Ministarstarstva su se sastali s načelnicima okruga radi uspostavljanja bolje koordinacije i efikasnijijeg rada lokalnih vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: