Sutra počinju pregovori sa MMF-om

Misija Međunarodnog monetarnog fonda sutra će početi zvanične razgovore sa delegacijom Srbije koju će predvoditi ministar finansija u ostavci Lazar Krstić.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 02.03.2014.

09:43

Default images

Predstavnici MMF-a, na čelu s Žužanom Murgasovom, borave u Beogradu od 26. februara, a planirano je da poseta traje do 13. marta.

Do sada su ragovori vođeni na nivou tehničke misije koja je sagladavala stanje u srpskim finansijama, pre svega u budžetu i javnom sektoru.

Vlada Srbije u tehničkom manadatu spremna je da počne razgovore o sklapanju novog aranžmana sa MMF-om iz predostrožnosti, bez povlačenja novca, ali eventualni pregovori o tom aranžamana mogli bi da počnu tek posle formiranja nove vlade, nakon prevremenih parlamentranih izbora 16. marta.

Ocekuje se da će glavni uslov za sklapanaje aranažmana biti postizanje ušteda u budžetu i dalje smanjenje javnog sektora u Srbiji.

Poslednji aranžman Srbije i MMF-a sklopljen je krajem septembra 2011, a zamrznut u februaru naredne godine, jer je budžet za 2012. odstupio od dogovorenog fiskalnog programa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

13 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: